• Norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, mixed-stafett på Eurosport Player og TVNorge
OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): De norske curlinggutta gikk på en kjempesmell mot Storbritannia og tapte hele 3-10. Nå ser det litt tungt ut for Norge med tanke på semifinale. Team Ulsrud har fire tap og tre seiere, og har fortsatt mulighet til å komme seg til semifinale via tiebreak-kamp.
Senere tirsdag møter Norge Italia og Håvard Vad Petersson mener de nå må vinne de to siste kampene.
PyeongChang
Viste glimt av storspill: – Noen ganger er ikke kommunikasjonen bra som i andre parforhold
18/02/2018 PÅ 02:49
– Vi kan ikke skylde på jetlag, men det så ut som at der var det. Vi var ikke i nærheten av å spille bra nok i begynnelsen. Vi bommer på noen viktige steiner i begynnelsen. Vi curler litt over. Vi har ennå ikke helt vendt oss til at det curler mer, sier Håvard Vad Petersson til Eurosport.

– Skuffet over meg selv

Norge fikk en verst tenkelig start på kampen etter svakt spill, spesielt av skip Thomas Ulsrud. Istedenfor å knipe to poeng i første omgang, fikk Storbritannia tre poeng og Team Ulsrud havnet bakpå. Lagkompisen ville ikke skylde på skipen etter tapet.
– Vi har tatt 16 medaljer i internasjonale mesterskap de siste 16 årene. Det hadde vi ikke gjort uten ham. At han har en dårlig dag, det har vi alle hatt. Det blir selvfølgelig tydeligere når skipen har en dårlig dag, men vi hadde ikke vært her uten ham, fortsetter Vad Petersson.
Ulsrud tar selvkritikk pg skylden for den katastrofale starten. Skipen mener han ble tatt på sengen av at steinene var pusset med sandpapir.
– Jeg er spesielt skuffet over meg selv. I dag var det dårlig spill av meg i begynnelsen av kampen, noe som gir de hele forspranget. Da blir det vanskelig å ta igjen, sier Ulsrud til Eurosport.

– En katastrofestart

Norge jaktet på to poeng i andre omgang for å komme inn igjen i kampen, men lykkes ikke på siste steinen og dermed knep et nytt poeng. Stillingen var dermed 4-0.
– Det har vært en katastrofestart. Ulsrud har ikke innfridd. Han har vært langt, langt unna sin normale kapasitet, sa Eurosports kommentator Thoralf Hognestad.
– Vi ser litt sjokket ut av at Kyle Smith gjør en rull på siste ba stein, men vi kan ikke styre så mye fra det motstanderen gjør. Vi må gjøre våre steiner. Det er litt symptomatisk at han gjør den rullen bak, men vi må være forberedt på at motsanderen gjør steinene sine, supplerte ekspert Lars Vågberg.
  • Norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, mixed-stafett på Eurosport Player og TVNorge
Saken fortsetter under videoen:

– Nesten som en skulle tro at de ikke vil vinne

Norge knep to poeng i tredje omgang, men deretter gikk det fullstending galt. Etter seks omganger stod det hele 9-3 etter en ny bom.
– Det er dårlig. Uffa meg. Det er nesten som en skulle tro at de ikke vil vinne. Altså, de vil jo vinne, men dette er dårlig. De får ikke steinen over hogline, kommenterte Hognestad etter at Norge misset på å sette en guard.
– Det ser beksvart ut, sa Vågberg.
Norge ga seg ikke selv med et håpløst utgangspunkt, men etter at Storbritannia gikk opp i en 10-3-ledelse ga det norske laget seg før den åttende omgangen.
PyeongChang
Slo tilbake mot vertsnasjonen: – Leverer når vi trenger det som mest
16/02/2018 PÅ 02:49