Om under ett år braker Eurosport-sendte OL løs i Pyeongchang. Allerede nå er det klart at vi vil få gleden av å se norske curlingherrer på isen i Sør-Korea. Eurosports curlingkommentator Thoralf Hognestad mener vi har medaljesjanser.
– Medalje er et klart mål i OL. Men det er langt frem og nivået er veldig høyt. Alle lagene er helprofesjonelle selv om man ikke har kommet like langt i Norge, sier Hognestad.
– Når Norge spiller OL er det sluttspill og semifinale som gjelder. Noe annet vil være skuffende. Vi må sette målet så høyt, mener Hognestad, som påpeker at Norges svakeste plassering i et OL er femteplass (Sotsji og Torino).
Curling
Curlinghelten Thomas Ulsrud (50) er død
25/05/2022 KLOKKEN 13:09
OL-billettene til Sør-Korea deles ut basert på prestasjonene i årets VM og VM i 2016. Det ble derfor avgjørende at de norske gutta i dag sikret seg en 8. plass sammenlagt under VM i Canada.
I tillegg til Norge og vertsnasjon Sør-Korea er det seks lag som har kvalifisert seg direkte til OL. Det er Canada, Storbritannia (kvalifisert som Skottland), Japan, Sverige, Sveits og USA. I tillegg vil to nasjoner kvalifisere seg senere i år. Dermed skal ti nasjoner konkurrere om OL-gull i februar neste år.
– Canada er alltid favoritt. Sverige er også blant de to store favorittene når vi ser på nasjonene ett år før mesterskapet, mener Hognestad.

Ulsrud eller Walstad?

Det er imidlertid ikke avgjort hvem som vil representere Norge i Sør-Korea. Det var VM-debutantene på Steffen Walstads lag som fullførte jobben med å skaffe en OL-billett. Likevel tyder mye på at de vil få sterk konkurranse fra Thomas Ulsrud og co. Ifølge presidenten i Norges Curlingforbund, Morten Søgård, vil man bruke de neste månedene til å avgjøre hvilket av de to lagene som får reise.
– Vi har ennå ikke helt bestemt hvem som vil dra. Vi vil ta en vurdering i løpet av høsten. Vi må se an turneringsplaner og lignende, men vi kan ikke for vente for lenge.
– Det er ikke avklart hvordan det bli avgjort. Jeg tviler på at de blir et rent amerikansk uttak. Vi vil blant annet vurdere resultatene deres og snakke med Olympiatoppen. Det er bra at vi har to lag som sannsynligvis kan hevde seg, sier Søgård.
Kanskje stiller også Norge med et lag i mixed double i curling. Det vil bli avgjort i slutten av april.
OL arrangeres fra 9. februar i 2018 og sendes på Eurosport.
Beijing 2022
Se tilbake på det sterke comebacket som ga Skaslien og Nedregotten OL-sølv
20/02/2022 KLOKKEN 13:15
Beijing 2022
Beijing 2022 – Japan mot Great Britain - Curling – OL-høydepunkter
20/02/2022 KLOKKEN 04:19