Skip Steffen Walstad og hans lag fikk et ordentlig løft etter tirsdagens overraskende nederlag og utklasset Japan 10-2 i første kamp tirsdag.
Senere ble det 10-5-seier etter en noe jevnere affære mot sterke Sveits. Walstads lag topper dermed grunnspillet i curling-VM i canadiske Calgary med sju seirer og bare ett tap.
Curling
Nytt tap for Norge i curling-EM
21/11/2022 KLOKKEN 19:25
– Vi hadde ikke en god kamp i går. Vi var litt nede og sov ikke så godt i natt. Så det var deilig å slå tilbake med denne kampen, sa Norges skip til arrangøren etter Japan-kampen.
Der var Norge overlegent best fra starten av, og japanerne ga opp da Norge tok fire poeng i den sjette omgangen og økte til åtte poengs ledelse.
– Vår klart beste kamp, konstaterte Walstad overfor lagkameratene da seieren var i boks.
Foruten Walstad spiller Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg for det norske laget.

Solid

Mot sveitserne åpnet Norge med 1-0-seier i første omgang, og deretter vant lagene annenhver omgang fram til den åttende, der kampen mer eller mindre ble avgjort.
Norge ledet på dette tidspunktet 6-5, men Sveits hadde siste stein. Den bommet viseskip Benoit Schwarz fullstendig med, og i stedet for å utligne, ga sveitserne Norge 3-0-seier i omgangen og 9-5-ledelse totalt.
I neste omgang klarte det norske laget å stjele nok et poeng, og da valgte sveitserne å takke for kampen.

I tet

De seks beste lagene i VM er direktekvalifisert til neste års OL, og Walstads lag ligger godt an i den kampen.
Fire lag, Canada, RCF (Russlands curlingforbund), Skottland og Sverige, ligger like bak Norge med seks seirer og to tap. Sveits og USA har fem seirer og tre tap.
– Det er bra at vi har de seierne vi har, for vi møter bare bedre og bedre motstand, sa Walstad.
I VM går de to beste lagene fra grunnserien direkte til semifinale, mens de fire neste på tabellen spiller utslagskamper om semifinaleplass. Norge har fem kamper igjen i grunnspillet.
(©NTB)
Curling
Curlinghelten Thomas Ulsrud (50) er død
25/05/2022 KLOKKEN 13:09
Beijing 2022
Se tilbake på det sterke comebacket som ga Skaslien og Nedregotten OL-sølv
20/02/2022 KLOKKEN 13:15