• Få med deg det norske herrelaget i curling spille mot Sveits onsdag kl. 13.00 i OL på discovery+.
Vi er ambiøse nok til å prøve å komme oss til sluttspillet, og om vi så gjør det så kan alt skje. Men vi må gjøre vårt beste og få en god flyt mest sannsynlig for å få sjansen, sier Magnus Vågberg under pressekonferansen mandag.
Våberg, med sine fire lagkamerater Steffen Walstad (OL-debutant), Markus Høiberg, Magnus Nedregotten og Torger Nergård, skal ut i sin første kamp i OL i Beijing onsdag.
Beijing 2022
Se tilbake på det sterke comebacket som ga Skaslien og Nedregotten OL-sølv
20/02/2022 PÅ 13:15
– Vi har forberedt oss hele sesongen for dette. Det har blitt noen ekstra sene kvelder, og treninger i helgene, for å få trent nok, forteller Våberg.

– Tenke alternativt

– Siden vi ikke har fått konkurrert alt for mye på grunn av pandemien, har vi blitt tvunget til å finne andre alternative måter å trene på, sier Våberg.
– Vi har måttet spilt mye under treninger og i stedet for å gjøre våre tekniske øvelser, så har vi prøvd å konstruere forskjellige situasjoner vi kan ende opp i, fortsetter OL-debutanten.
På onsdag møter de norske gutta Sveits. Sveits har syv av åtte OL, VM og EM-er bronser, pluss en sølv-medalje fra EM i 2015.
De siste fem kampene nasjonene har spilt mot hverandre, har Sveits vunnet fire av.

Nest eldste norske vinterolympier

– Vi kommer til å prøve å vinne alle våre kamper, én om gangen. Vi er ikke favoritter, men vi skal prøve, sier Torger Nergård under pressekonferansen.
Nergård er Norges nest eldste vinterolympier, kun slått av bob-kjøreren Arne Holst i OL i 1952. Nergård passerte i 2021 400 curlinglandskamper - og er en ny sterk ressurs i laget.
– Vi har fått trent mye sammen fra i fjor og til nå. Guttene har vært snille med meg, selvom jeg er noen år eldre, forteller den tidligere gull-vinneren fra OL i 2002.
– Jeg har sluttet med curling et par panger, så jeg vil ikke slutte igjen, svarer han på spørsmål om dette er hans siste konkurranse.
Så du denne?

Offensive før OL-finalen: – De er ikke uslåelige

Beijing 2022
Beijing 2022 – Japan mot Great Britain - Curling – OL-høydepunkter
20/02/2022 PÅ 04:19
Beijing 2022
Beijing 2022 – Sweden mot Switzerland - Curling – OL-høydepunkter
19/02/2022 PÅ 16:38