Skaslien/Nedregotten - Paulova/Paul 6-7
– Jeg er veldig stille, fordi jeg er sjokkert, sa Discovery-ekspert Lars Vågberg etter at Norge rotet bort muligheten til å vinne kampen.
Beijing 2022
Se tilbake på det sterke comebacket som ga Skaslien og Nedregotten OL-sølv
20/02/2022 PÅ 13:15
Kristin Skaslien og ektemannen Magnus Nedregotten innfridde ikke favorittstempelet mot den tsjekkiske duoen Zuzana Paulova og Tomas Paul. Den norske superduoen tok bronsemedalje i 2018, men det gikk ikke etter planen da de tjuvstartet de olympiske lekene.
Norge ledet 6-3 etter sju omganger, men feilet da det gjaldt som mest i åttende og siste ordinære runde. I ekstraomgangene var Paulova og Paul sterkest, og stjal seieren.

Slik var kampen

En god start fikk den norske superdoen mot tsjekkerne, som også er gift, med å ta det første poenget selv om Tsjekkia avsluttet med steinen. Tsjekkerne avsluttet da igjen, men Skaslien og Nedregotten fortsatte å levere gode steiner. Tsjekkias siste stein seilet forbi og Norge stjal enda et poeng.
I den tredje omgangen så det stygt ut fra start, men Nedregotten leverte en meget sterk stein mellom to gode gule tsjekkiske. Men da nordmennene bommet utnyttet tsjekkerne det, og satte to stener innenfor. Dermed var lagene likt igjen.
På 2-2 valgte Skaslien og Nedregotten å sikre inn et poeng i den fjerde omgangen, til 3-2 ledelse halvveis i kampen. Norge fulgte så opp med en rufsete stein i første trekk, som satte standarden. Norge la derfor en guard for å beskytte sin ene stein, som førte til at Tsjekkia fikk to og det sto 3-3 på resultattavla.
Da bestemte det norske ekteparet seg, og fikk muligheten til å slå ut Tsjekkias ene stein for to poeng. Det var en lett oppgave for duoen, som førte dem opp til 5-3.
– Kjempebra spill av Norge, det er så bra, utbrøt Discovery-kommentator Thoralf Hognestd.

Feilet når det gjaldt

Det hele så ut til å bli en komfortabel seier da Skaslien og Nedregotten gikk opp til 6-3, men etter en stor feil fra medaljehåpene i siste omgang utliknet Tsjekkia til 6-6 med tre steiner i boet.
I ekstraomgangene gjorde det norske laget en ny feil med sin nest siste stein, og dermed kunne tsjekkerne legge en «guard» og beskytte sin ledelse.
Torsdag morgen får Skaslien og Nedregotten muligheten til å revansjere seg mot USA, i den andre gruppespillkampen som starter klokken 07.00 norsk tid.
Samme dag klokken 13.00 står Canada for tur. Alt av OL fra Beijing ser du på discovery+
Beijing 2022
Beijing 2022 – Japan mot Great Britain - Curling – OL-høydepunkter
20/02/2022 PÅ 04:19
Beijing 2022
Beijing 2022 – Sweden mot Switzerland - Curling – OL-høydepunkter
19/02/2022 PÅ 16:38