Skaslien/Nedregotten - Zhi/Suyuan 9-6
Før kampen mellom Norge og Kina stod begge lag med to seire og tre tap, men lørdag ettermiddag var det aldri noen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren.
Beijing 2022
Se tilbake på det sterke comebacket som ga Skaslien og Nedregotten OL-sølv
20/02/2022 PÅ 13:15
Det norske curlingekteparet tok tidlig initiativ i kampen mot hjemmehåpene Lang Zhi og Fan Suyuan. Kina startet med sistestein i den første omgangen, men Norge fryste ut muligheten for at Kina fikk mer enn ett poeng.
I den andre omgangen fikk Norge en kjempemulighet til å sikre seg tre poeng, men en svak sistestein av Kristin Skaslien gjorde at Norge «bare» fikk med seg to.
Så skulle Norge stjele i den tredje omgangen. Lenge så det ut til at Norge skulle få med seg fire poeng, men Kina reddet seg inn med en god sistestein. Likevel endte Norge med den beste steinen i boet, og fikk med seg ytterligere ett poeng.

Viste klasse i eget power play

Norge fortsatte å ta poeng fra Kina. Skaslien og Nedregotten økte ledelsen til 4-1 etter den fjerde omgangen, før Kina tok med seg to etter å ha spilt power play i den femte.
Norge svarte med å spille power play i den sjette omgangen, og der var curlingekteparet suverene. Etter en fantastisk omgang, avsluttet Skaslien med å slå ut den eneste gule steinen som lå i boet. Norge ble liggende med fem steiner i boet og økte ledelsen til 9-3 før de siste to omgangene.
Kineserne klarte å redusere med tre poeng i den nest siste omgangen, men Norge hadde fortsatt full kontroll.
I den siste omgangen tok ikke den norske curlingduoen noen sjanser og klarerte den ene gule steinen etter den andre. Det ender til slutt med de komfortable sifrene 9-6, etter at Kina ikke hadde noen mulighet til å innhente Norge før den siste steinen.
– Vi hoppet ut fra startblokkene med en gang og førte hele kampen. En vel fortjent seier, oppsummerer Discoverys curlingekspert Lars Vågberg.

Kjemper om semifinaleplass

Etter en svak start på det innledende spillet, er Norge nødt til å vinne resten av kampene for å ta seg til en semifinale.
Norge har igjen Sverige, Storbritannia og Sveits. Sverige står med fem seire og to tap, Storbritannia har fire seire og ett tap, mens Sveits har skuffet stort. De står med kun én seier og fire tap på sine fem første kamper.
Neste kamp for Skaslien og Nedregotten er mot våre gulblå naboer i øst. Kampen spilles søndag klokken 07:05.
Sett denne?

Forbløffer kommentatorene: – «What»!? Nå ble jeg målløs

Beijing 2022
Beijing 2022 – Japan mot Great Britain - Curling – OL-høydepunkter
20/02/2022 PÅ 04:19
Beijing 2022
Beijing 2022 – Sweden mot Switzerland - Curling – OL-høydepunkter
19/02/2022 PÅ 16:38