Ekteparet er store medaljefavoritter før lekene braker løs i starten av februar. Fra før har curlingduoen en bronsemedalje fra 2018 i skapet, men i Beijing går de norske representantene for det edleste metallet.
– Vi har hatt et konkret mål om gull siden forrige OL. Det er dette vi har trent for i fire år, og vi vet hva vi er gode for og at vi kan slå alle om vi spiller på vårt beste. Får vi ikke det frem, så blir man selvsagt skuffet, sier ekteparet om ambisjonene før vinterlekene i Beijing.
Beijing 2022
Se tilbake på det sterke comebacket som ga Skaslien og Nedregotten OL-sølv
20/02/2022 PÅ 13:15
– Men vi vet også at vi møter et sterkt felt, med veldig mange gode lag. Man skal virkelig prestere bra om man skal lykkes, og så skal man ha litt stang inn. Det er bare sånn det er i curling.

Drar fordel av relasjonen

Sammen har ekteparet sjonglert idrett- og privatlivet i en årrekke. Den unike relasjonen mener duoen er en fordel få andre har.
– I et normalt år så er vi ektepar utenfor isen og lagkamerater på isen, men for tiden blir det curling 24/7, da det kun er forberedelser til OL. Det blir litt sånn nå rett før avreise til Kina, forklarer ektefellene, før Skaslien fortsetter:
– En stor fordel med den relasjonen vår, er jo at de gangene man går av isen med en dårlig følelse så kan vi gå hjem og bruke tid på å prosessere det, før vi kan snakke om det litt utpå kvelden. Vi har med andre ord litt bedre tid til å snakke ut om ting, og kan alltid stille opp på trening med blanke ark.
– Vi trenger ikke pakke inn saker og ting. Sier det som det er, får det ut og blir ferdig med det, føyer Nedregotten bekreftende til.
Men til tross for at samarbeidet flyter godt, legger ikke ektefellene skjul på at den tette relasjonen også kan by på noen utfordringer.
– Vi liker åpenbart å være mye sammen, men akkurat under mesterskap så er det godt å kunne være litt for seg selv. Kristin liker blant annet å være seint oppe og er mer organisert enn meg. Jeg liker det mer flytende, men legger meg igjen tidligere. Da er det for eksempel fint å ha et eget soverom, forteller Nedregotten.

Solid generalprøve i romjulen

Duoen ble allerede klare for OL tilbake i mai 2021 da de slo USA i verdensmesterskapet i Aberdeen. Årets sesong har slik Skaslien selv beskriver den, vært litt av den blandete sorten. Likevel sitter medaljehåpene med godfølelsen kort tid før avreise, etter å ha levert en solid prestasjon i generalprøven i romjulen.
– Sesongen har bydd på noen veldig bra turneringer, og noen mer midt på treet. Men vi har holdt oss friske og fått trent bra i hele høst og vinter. I romjulen spilte vi turnering i Göteborg hvor vi møtte 6 av 10 OL-lag. Den vant vi, så det er jo en veldig fin bekreftelse på at formen er der den skal være, sier Skaslien.
Den siste tiden før avreise til Kina har duoen brukt til trening og isolasjon. Allerede 2. februar, to dager før åpningsseremonien, skal ekteparet i aksjon på isen i OL-byen.
  • Du kan se hvert sekund fra OL i Beijing på discovery+
Beijing 2022
Beijing 2022 – Japan mot Great Britain - Curling – OL-høydepunkter
20/02/2022 PÅ 04:19
Beijing 2022
Beijing 2022 – Sweden mot Switzerland - Curling – OL-høydepunkter
19/02/2022 PÅ 16:38