Semifinalen i fare etter nytt tap: – Kan ikke huske at vi har spilt så dårlig

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 04/02/2022 klokken 09:55 GMT+1

Magnus Nedregotten og makker Kristin Skaslien var ikke venn med isen og gikk på sitt tredje tap i OL-turneringen for blandet lag i curling natt til fredag.

Se høydepunktene fra norge mot italia: tapte igjen

Nedregotten/Skaslien - Mosaner/Constantini 8-11

Det italienske laget bestående av Stefania Constantini og Amos Mosaner ble for sterke og vant 11-8.

– Det var som om killerinstinktet ikke var der denne dagen, sier Magnus Nedregotten til OBS etter kampen.

– Jeg kan ikke huske at vi har spilt så dårlig. Vi sliter virkelig og det er veldig tøft der ute. Vi må bare fortsette å kjempe, men det ser ikke bra ut akkurat nå, fortsetter Kristin Skaslien.

Nå starter det for alvor å spøke for en semifinaleplass. Det spilles 13 innledende runder i curlingkonkurransen for blandet lag i Beijing-OL. De fire beste lagene går til semifinale.

Etter fire spilte kamper står det norske curlingekteparet med tre tap og kun én seier. Den kom mot USA torsdag morgen.

– Det starter å se veldig vanskelig ut nå med tre tap. Vi må bare prøve å forbedre oss, men det er ikke noen stor sjanse nå. Vi må uten tvil vinne alle våre resterende kamper, poengterer Skaslien.

Tok fem poeng i andre omgang

Det ble en tøff start på kampen for det norske ekteparet. Etter innledende godt spill avsluttet Skaslien med å sette en løs stein som gikk rett i den italienske guarden. Italia tok dermed med seg tre poeng fra omgangen.
Norge slo kraftig tilbake i andre omgang og tok hele fem poeng. Italia utlignet deretter til 5-5 etter å ha sikret seg to poeng i den tredje omgangen.

Nedregotten leverte en stein i andreomgang som fikk Discoverys kommentatorduo til å klype seg i armen:

Forbløffer kommentatorene: – «What»!? Nå ble jeg målløs

Svakt spill

I fjerde omgang lå Norge godt an til å sikre seg tre poeng, men Skaslien bommet med siste stein, som resulterte i ett poeng til den norske duoen.
I femte omgang hadde Norge den best plasserte steinen da Italias Constantini avsluttet omgangen. Det endte med at hun slo den norske steinen ut, sikret seg to nye poeng og overtok ledelsen i kampen.
Sjette omgang endte med at det norske laget sendte en stein for langt, og Italia kunne for andre omgang på rad ta med seg to poeng.
Underveis i kampen så Nedregotten/Skaslien tydelig misfornøyde ut med egen innsats, men de tok med seg to poeng fra den sjuende omgangen.
Italienerne var også best i åttende og siste omgang og vant til slutt 11-8. Det norske lagets treffprosent var på 62, mens den italienske duoen var oppe i 74 prosent.

Semifinaleplassen spøker

Torsdag tapte Nedregotten/Skaslien 6-7 for Canada, mens det norske paret sikret sin første seier i OL med 11-6 over USA tidligere på dagen. De innledet turneringen med 6-7-tap for Tsjekkia onsdag.
Neste kamp er mot Australia klokken 2 natt til lørdag.
Nedregotten og Skaslien tok VM-sølv i fjor og er blant gullkandidatene i OL. I 2018, da den blandede konkurransen debuterte som OL-gren, ble det bronse på det norske ekteparet.