Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny smell for OL-håpene: – Her må vi ha samling i bånn

Martin Langeveld

Oppdatert 03/02/2022 klokken 15:24 GMT+1

Kristin Skaslien (36) og Magnus Nedregotten (31) hang med hele kampen mot Canada, men måtte gå slukøret av banen for andre gang i mesterskapet.

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien

Foto: NTB

Nedregotten/Skaslien - Morris/Homan 6-7
Det norske curlingekteparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien klarte ikke å følge opp seieren mot USA, og tapte kampen i de siste sekundene mot regjerende OL-vinner Canada.
Mye av nederlaget skyldes den andre omgangen, hvor Canada tok hele fire poeng. Skaslien og Nedregotten kjempet seg inn i kampen igjen, men Canada tok poenget i den siste omgangen og kunne juble for seier.
I 2018 vant John Morris OL sammen med Kailtyn Lawes, men i Beijing har han Rachel Homan som makker. Mot Norge ble det en tett og jevn batalje.
picture

Johaug satt ut av svensk spørsmål: – At det er et «rævspel»?

Frisk åpning

Skaslien og Nedregotten fikk en god start på oppgjøret og gikk opp i en tomålsledelse etter første omgang, da de hadde siste stein. Rollene ble snudd og Canada utnyttet fordelen maksimalt, med fire steiner bedre enn Norge i boet.

Flere slurvete leveringer sørget for ett poeng til Norge istedenfor to i den tredje omgangen, da Canada la en guard og Norges siste stein ble for løs.
– Her må vi ha samling i bånn, sa Discoverys-ekspert Lars Vågberg.
Samlingen var ikke til å se, og Canada sikret enda et poeng da lagene var halvveis i oppgjøret.

Misbrukte muligheten

I den femte omgangen gjorde Morris og Homan en feil på den tredje steinen, som åpnet muligheten for å slå tilbake. To av kanadiernes steiner ble slått ut og plutselig hadde Norge de to beste i boet, etter en nøye måling som gikk i Norges favør. Dermed var lagene like langt igjen.
Norge spilte så en kontrollert sjette omgang med Canada på siste stein. Nedregotten la en sterk guard som hindret flere enn ett poeng.
Skaslien og Nedregotten la om til power play i sjuende omgang, men klarte igjen ikke å få mer enn ett poeng med siste stein.
Den siste omgangen ble da svært spennende med seks poeng til begge lag, hvor Morris og Homan hadde fordelen. Da Skaslien ikke traff godt på sin siste stein, måtte duoen innse nederlaget, selv om Canada hadde ett forsøk igjen.
– Den er for løs, da er det bare å gratulere, konkluderte Discovery-kommentator Thoralf Hognestad.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame