Norge - Sveits 7-4
Det ble en utrolig spennende åpningskamp for det norske curlinglaget .
Beijing 2022
Se tilbake på det sterke comebacket som ga Skaslien og Nedregotten OL-sølv
20/02/2022 PÅ 13:15
Etter ti omganger dro Magnus Våberg, Markus Høiberg, Torger Nergård og skip Steffen Walstad det lengste strået og sikret seieren mot Sveits.

Jevn åpning

Til tross for at Magnus Våberg sendte kampens første stein rett igjennom huset, klarte ikke Sveits å hente mer enn ett poeng med siste stein i første omgang.
– Det var ikke bra av Magnus, uttalte Discovery-kommentator Thoralf Hognestad etter Våbergs dårlige startmanøver.
Et par gode norske steiner gjorde at de sto med to poenggivende steiner før Benoît Schwarz skulle sette omgangens siste. Sveits ble presset til å spille for ett poeng, men Schwarz fikk få problemer med å skru steinen inn i beste posisjon.
Det ble en del slurv fra Norge i den andre omgangen. Først fra Høiberg etter dårlig kommunikasjon med skip Walstad, som ga Svetis mulighet til å få poenggivende steiner. Nergård fulgte omsider opp med å klarere alle steiene fra boet. Like etter satt det ikke så bra for Nergård, som traff egen guard.
Sveits tok muligheten til å ligge med to poengivende steiner, slik Norge gjorde i første runde, og presset nordmennene til kun ett poeng. Walstad traff godt med siste stein og sikret norsk utligning til 1-1.
I den tredje omgangen gjorde sveitserne det vanskelig for seg selv. Med tre steiner igjen lå sveits med ett poeng bak en norsk centerguard, men da Walstad la seg bak egen centerguard i boet lå Norge med en poenggivende stein.
Så gjør Sveits en enorm tabbe på sin siste stein. Steinen går rett igjennom boet uten å treffe den poenggivende norske steinen. En kjempemiss av Benoît Schwarz. Dermed stjal Norge med seg ett poeng og tok ledelsen 2-1.
Sveits startet den fjerde omgangen som i den tredje, med å rote til for seg selv. Norge fikk tidlig tre stiener i boet. I et forsøk på å slå ut alle de tre steiene, klarte den sveitsiske skipen Peter de Cruz bare å fjerne to.
Når Walstad fulgte opp med en flott stein lå Norge med to poenggivende steiner. Disse ble imidlertid tatt ut av spill allerede ved neste stein. Videre fikk Sveits få problemer med å sikre ett poeng og lagene var nok engang like langt med 2-2.

Norge skaffet luke - sveitserne slo tilbake

I de neste omgangene skulle Norge vise seg å ta et lite grep om kampen. Etter å ha sikret ett poeng i den femte omgangen og 3-2 ledelse, gjorde Norge det vanskelig for sveitserne nok engang i den sjette omgangen.
For selv om svakt spill av Markus Høiberg ga Sveits mulighet for å hente flere poeng, spolerte sveitserne egne muligheter. En haug med steiner foran boet gjorde veien inn bak vanskelig for begge lag.
Norge ble til slutt liggende med hele tre poengivende steiner etter dårlige involveringer fra Sven Michel. Schwarz klarte ikke rydde opp i den allerede utfordrende situasjonen. Med bom på sistestein stjeler Norge nok engang poeng og økte til 4-2.
– Ai, ai, ai, for Sveits! Norge stjeler ett poeng igjen, og det kunne fort blitt to. De gambler og mislykkes, sa Hognestad.
– Vi takker og bukker, fortsatte kollega i kommentatorboksen Christoffer Svae.
Så skulle det snu. Den syvende omgangen tvang Norge Sveits til en poengløs affære. Da fikk imidlertid Sveits med seg siste stein inni åttende omgang, og det tok de virkelig vare på.
Norge la press på Sveits og lå godt an. Blant annet satt Torger Nergård et par gode steiner, men ikke nok til at Sveitserne ikke holdt følge. Så var Walstad uheldig med sin siste stein. Plutselig kunne Sveits spille for to poeng.
Selv satt de nemlig med en stein i boet, men Norge hadde poenggivende. Schwarz slo unna den poenggivende norske steinen i boet, og ble liggende med egen stein. To poeng bringer dem tilbake i kampen på 4-4 og lagene ser ut til å følge hverandre tett helt ut.

Måtte fram med måleinstrument

Det ble høydramatisk da kampen skulle avgjøres i de siste omgangene.
I den niende omgangen lå Norge så vidt med beste stein før Walstads siste stein. Med mulighet for to poeng måtte skippen gjøre en enorm stein. Han dro steinen forbi den gule jevnliggende steien til Sveits.
Steien la seg så nær at det var usikkert om Norge sto med ett eller to poeng. Dommeren tok turen ut på banen og etter måling kunne han konstantere at Norge tok to meget viktige poeng og 6-4 ledelse før siste omgang.
I den siste omgangen spilte Norge svært defensivt og prøvde stadig å lage hindringer for motstanderen, for å minimere sjansene deres for poeng. Da Høiberg satt en svak stein utnyttet Sveits muligheten og fikk to steiner bak hver sin cornerguard, som de satt opp tidligere i omgangen. Videre kom det også en miss fra Nergård. Selv om Norge lå med en poengivende hadde sveits fire steiner i boet på dette tidspunktet. Sistesteinen var også deres.
Etter et mislykket forsøk fra Michel og sveitserne lå Norge fortsatt med poenggivende stein i boet. Walstad la med sin siste stein en frys som gjorde det svært vanskelig for Sveits å finne en vei inn til den norske poenggivende. Når Sveits feiler, får Norge det aller siste poenget, og vinner solid 7-4!
Beijing 2022
Beijing 2022 – Japan mot Great Britain - Curling – OL-høydepunkter
20/02/2022 PÅ 04:19
Beijing 2022
Beijing 2022 – Sweden mot Switzerland - Curling – OL-høydepunkter
19/02/2022 PÅ 16:38