Grei skuring for det norske laget: Klare for OL i Beijing

Oppdatert 15/12/2021 klokken 16:59 GMT+1

Skip Steffen Walstad og hans lag slo Finland 7-4 onsdag og kan dermed innkassere OL-billetten før siste kamp i kvalifiseringen.

Fra venstre: Markus Høiberg, Steffen Walstad og Markus Vågberg.

Etter seier i sju av sju kamper er Norge garantert å havne på 1.-plass i OL-kvalifiseringen i Leeuwarden. Dermed blir torsdagens oppgjør mot Nederland uten betydning.
Nøkkelkampen ble spilt mot puljetoer Italia tirsdag. Da vant Norge 5-4 etter ekstraomgang og avgjorde i realiteten kvalifiseringsturneringen.
Mot Finland onsdag ble det en tøffere kamp enn hva tabellen skulle tilsi. Finnene kom til oppgjøret med én seier og fire tap, men ga Walstad & co. skikkelig kamp.
Norge fikk en god start med to poeng i 1. omgang. Deretter scoret laget med sistestein ett poeng i hver av de tre neste omgangene, slik at det sto 3-2 til Norge. Kampen så ut til å bli punktert da Norge la på til 5-2 med to poeng i 5. omgang, men finnene svarte med to poeng i 7. omgang. Dermed levde spenningen foran de avsluttende omgangene.
Norge scoret ett poeng i 9. omgang og avviste finnenes forsøk på å utligne i den siste omgangen. Det endte med ett norsk poeng også der.
Foruten Walstad spiller Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg for det norske laget. Magnus Nedregotten er reserve.
Mennenes curlingturnering i OL spilles fra 9. til 19. februar.