Fortsetter den elleville seiersrekken – klare for OL-finale

Oppdatert 07/02/2022 klokken 17:28 GMT+1

Det ble en høydramatisk avslutning på semifinalen for Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien, men Norge var bedre enn Storbritannia da det gjaldt som mest.

Her sikres finalebilletten: – De kom som noen guder

Skaslien/Nedregotten - Mouat/Dodds 6-5
Norge tapte tre av sine fire første kamper, men har fremstått som et annet lag etter den skuffende starten.
Skaslien og Nedregotten gikk inn i semifinalen med fem strake seire og kunne gå inn i kampen mot Storbritannia med masse selvtillit. Norge slo britene i de innledende rundene 6-2, men fikk langt hardere motstand i semifinalen.
Det stod uavgjort frem til den siste og avgjørende omgangen. Der ble det spennende til siste stein, men Kristin Skaslien holdt hodet kaldt da det gjaldt som mest. Norge gikk seirende ut med sifrene 6-5 og troner det mesterlige comebacket med en OL-finale.
– For en kamp! Jeg er helt skjelven, sier discoverys curlingekspert Lars Vågberg etter kampen.
Det norske curlingekteparet møter Italia i finalen, som så langt er ubeseiret i turneringen. Den italienske duoen banket Sverige i den andre semifinalen med 8-1. Finalen spilles tirsdag klokken 13:05.
– Jeg tror vi vinner den kampen her og tar OL-gull, meddeler den offensive Discovery-kommentatoren Thoralf Hognestad.
Se seiersintervjuet med Nedregotten og Skaslien i videoen under:

Offensive før OL-finalen: – De er ikke uslåelige

Dårlig start

Norge kom skjevt ut i den første omgangen. En svak førstestein fra Kristin Skaslien gjorde at Norge ikke klarte å få overtaket i boet. Storbritannia guardet seg frem til å stjele med seg ett poeng fra den første omgangen, der Norge hadde sistestein.
– Det er klasse av Norge! utbrøt Vågberg etter Norges fjerdestein i den andreomgangen.
Men også Storbritannia fortsatte storspillet. Bruce Mouat og Jennifer Dodds forhindret Norge fra å gå opp i føringen, men en god sistestein fra Norge reddet ett poeng. Dermed stod det 1-1 etter to omganger.
Britene leverte i deres første omgang med sistestein og fikk med seg to poeng. Den norske duoen klarte ikke å svare i den fjerde omgangen, men fikk med seg ett poeng og reduserte til 2-3.

Snudde kampen i power play

Storbritannia tok tilbake topoengsledelsen i den femte omgangen. Da bestemte Norge seg for å spille power play i den sjette.
Norge presset britene i eget power play. Før Storbritannias sistestein lå Norge inne med to, men Jennifer Dodds viste sine første svakhetstegn i kampen med en svak bom. Hun fikk bare fjernet én rød stein fra boet og Norge fikk en fridragning for tre poeng.
Kristin Skaslien hadde få problemer med å legge den siste steinet trygt i boet, og sendte med det Norge i ledelsen med 5-4.
Britene svarte med å sette opp sitt power play, men fikk en langt mer trøblete vei til poeng. Norge lå hele omgangen med sistestein, men britene trygget inn ett poeng med sistesteinen.
Norge hadde sistestein og Kristin Skaslien skulle avgjøre kampen. Britene lå med to steiner tett mot midten, men Skaslien klarte å skaffe Norge beste stein med den aller siste steinen.