Norge - Canada 5-6
Steffen Walstad, Torger Nergaard, Markus Høibeirg, Magnus Vågberg og Magnus Nedregotten sto overfor enda en favoritt etter seieren mot Sveits. Mot Canada kom turneringens første tap.
Beijing 2022
Se tilbake på det sterke comebacket som ga Skaslien og Nedregotten OL-sølv
20/02/2022 PÅ 13:15
Norge holdt følge med kanadierne hele kampen, men kom til kort i den siste omgangen. Lagene kunne faktisk ikke skilles før de hvitkleddes siste stein var spilt.
– Det var en jevn kamp, men de har kontroll mesteparten av kampen. Vi møter et av verdens beste lag og vi gjør et par småfeil som setter oss i en vanskelig posisjon, sier Norges skip og bursdagsbarn Steffen Walstad.
LES OGSÅ: Slik ser du OL på discovery+
– De har likevel fått selvtillit nå og spilte bedre i dag enn i går, sier Christoffer Svae i Discovery-studio.

Trøstet lagkamerat med sang: – Nå blir det vafler

Tøff start

Canada fikk den beste starten med to poeng i første omgang. Det var ikke mye om å gjøre, men laget, som er rangert som nummer tre i verden, klarte akkurat å slå Norge på nest beste stein, dermed to i sekken.
Norge slo knallhardt tilbake i andre omgang. Walstad dunket bort den farligste kanadiske steinen og skaffet spenning igjen.
Da fikk Canada siste stein igjen, men Norge forsvarte seg godt til null poeng.
LES OGSÅ: Smell for ekteparet i finalen: – Ikke bra nok
Lagene fortsatte å utlikne hverandres steiner i boet, men Canada hadde siste ord og viste stor presisjon. Gang etter gang ble Norges steiner fjernet, men Norge holdt unna med ett poeng imot.
Tendensen med at laget som avsluttet fikk ett poeng fortsatte og Norge slo vekk Canadas eneste stein i boet. Dermed 3-3 halvveis.

Johaug i ekstase etter gulldramaet: – Fortsatt litt i sjokk

Taktisk duell

Det hele utspilte seg til en taktisk batalje, og i sjuende omgang ble det igjen ikke delt ut poeng. Det gjentok seg også i omgangen etter. Ingen av lagene turte å ta de store sjansene.
– Det er rett og slett taktisk spill, for å være i god posisjon til de siste omgangene, sa Svae i Discoverys studio.
Bursdagsbarnet Valstad og Norge hadde en god mulighet på lagets siste stein i åttende omgang, men steinen fikk for mye skru, som førte til en enkel take out for Canada. De hvitkledde sanket to poeng og Norge var i trøbbel.
Med to poeng bak ble det vanskelig, men Walstad leverte en god nest siste stein i niende omgang. Canada la flere blokker for å hindre poeng, men det stoppet ikke Norge fra å satse.

Kilde med imponerende slalåmrenn

Klamret seg fast

En "hinsides" stein fra skipen slo ut Canadas beste slik at Norge fikk to poeng. Plutselig var det spenning igjen.
I tiende omgang hadde Canada siste stein, og Norge var avhengig av å stjele. Det klarte de ikke og seieren glapp på håret.
Curlinggutta står dermed med én seier og ett tap på to kamper. Nå venter Storbritannia fredag, som du kan se fra klokken 13.00 på discovery+
Beijing 2022
Beijing 2022 – Japan mot Great Britain - Curling – OL-høydepunkter
20/02/2022 PÅ 04:19
Beijing 2022
Beijing 2022 – Sweden mot Switzerland - Curling – OL-høydepunkter
19/02/2022 PÅ 16:38