Grace Bullen, som konkurrerte i 57-kilosklassen, tapte 2-4 for tyrkiske Bediha Gun i sin kvartfinale. Solheim røk 4-10 for russiske Natalia Vorobeva i 76-kiloslklassen.
– Det er naturligvis skuffende at vi ikke presterer når det gjelder, sier sportssjefen i bryteforbundet, Erik Allum Rønstad, til Eurosport.
Nå har jo jentene hatt et ganske dårlig grunnlag med tynt konkurransegrunnlag. Det er kun Iselin som har vært ute, Grace har bare vært hjemme. Vi skulle selvfølgelig hatt litt mer matching i sekken før vi kom ned hit, men det er ikke så mye å gjøre med, fortsetter han.
Bryting
Tårevåt karriereslutt for Berge – ute av bryte-VM
09/10/2021 PÅ 11:32

Får ny sjanse i mai

Duoen har fremdeles et håp om OL-billett gjennom verdenskvalifiseringen i Bulgaria i mai.
– Da kommer også fra resten av verden. Hvorvidt den er tøffere, er vanskelig å si. Vi får løfte blikket når vi kommer hjem og se frem mot Bulgaria, sier Rønstad
Bullen, som er det største norske OL-håpet, kom tidlig under med 0-2 etter en nedriving i sin kvartfinale, men klarte å utligne før pausen etter tre av seks minutters bryting. Den tyrkiske bryteren hadde likevel mest krefter mot slutten av kampen og tok ytterligere to poeng.
– Jeg har ikke snakket med henne – hun har sine folk rundt seg. Men det er jo klart dette er skuffende for henne, sier Rønstad.
Solheim brukte på sin side litt over to og ett halvt minutt på å slå italienske Eleni Pjollaj på fall i sinførste kamp fredag. Solheim ledet også 4-2 på poeng da avgjørelsen falt.
I kvartfinalen ble russiske Vorobeva for tøff, og kampen var over etter 3,28 minutter da den russiske bryteren ledet 10-4.

Gutta i aksjon lørdag

Man må ta seg til finalene for å sikre seg en OL-plass. Lørdag skal Stig-André Berge (60 kg), Morten Thoresen (67) og Per Anders Kure (77) i aksjon i Ungarn.
– Alle tre er skjerpa og tente, det kan jeg si. De har ventet lenge på dette, og er veldig klare, sier Rønstad.
Felix Baldauf og Oskar Marvik har testet positivt for koronaviruset. Det satte en stopper for deltakelsen i Budapest.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - ROC mot Uzbekistan - Wrestling Men's Freestyle 74kg - 1/4F – OL-høydepunkter
05/08/2021 PÅ 06:21
Tokyo 2020
Tokyo 2020 : Wrestling: Zhan Beleniuk wins Greco-Roman 87kg gold
04/08/2021 PÅ 12:31