Flere timer i forkant av seansen begynte sørgende å samle seg i sentrum av Los Angeles. Da minnestunden for Bryant og datteren Gianna startet ved 19.30-tiden norsk tid, ble den innledet med sang av superstjernen Beyonce.
Minnestunden var lagt til hjemmearenaen til Los Angeles Lakers, klubben Bryant tjente trofast gjennom hele sin fenomenale idrettskarriere.
Basketlegenden, hans 13 år gamle datter og sju andre omkom i en helikopterulykke i slutten av januar. De to ble stedt til hvile i en privat seremoni nær hjemmet til Bryant-familien i California 7. februar. Mandag var det fansens tur til å ta farvel.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - USA mot Japan - Basketball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 07:15
Samtidig ble det kjent at enken Vanessa Bryant har gått til søksmål mot eieren av ulykkeshelikopteret. Hun hevder piloten opptrådte uansvarlig og aldri skulle ha lettet i det vanskelige været. Piloten omkom også i ulykken.

Mamba

Staples Center var utsolgt i anledning mandagens minnestund. Pengene som kommer inn fra billettsalget går til Bryants egen organisasjon Mamba and Mambacita Sports Foundation. Den har som mål å føre arven etter basketlegenden og hans datter videre blant annet i form av å støtte idrettsaktivitet i fattige områder.
«Mamba» er kallenavnet Bryant ga seg selv underveis i basketkarrieren.
Basketlegenden spilte for Los Angeles Lakers i 20 år. I de 17 siste hadde han Staples Center som sin hjemmebane. Arenaen ble bygget i 1999.
Bryants bortgang har resultert i stor sorg i alle deler av Los Angeles. Han var byens mest populære idrettsmann helt fram til han avsluttet karrieren.
En rekke offentlige minnesmerker har dukket opp i kjølvannet av Lakers-legendens bortgang, og daglig har tusenvis av fans samlet seg utenfor Staples Center for å være sammen i sorgen.

Nøye valgt dato

Tilfeldig er det heller ikke at minnestunden ble lagt 24. februar. Bryant bar draktnummer 24 gjennom viktige deler av sin karriere, mens datteren Gianna hadde nummer 2 på sin trøye.
Bryants nærmeste familie, mange idrettsstjerner og samfunnstopper deltok på mandagens seremoni.
Siden helikopterulykken i slutten av januar er basketlegenden blitt gjenstand for en rekke rørende hyllester i forbindelse med NBA-kamper. Nylig ble han gjort ære på i forbindelse med allstarkampen. Der ble han hedret ikke med stillhet, men med applaus, jubel og taktfaste rop, samt sang av Jennifer Hudson og en tale av en annen Los Angeles Lakers-legende, Magic Johnson.
– Vi vil aldri igjen få se en basketballspiller som Kobe, sa Magic blant annet.
(©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Australia mot Slovenia - Basketball – OL-høydepunkter
07/08/2021 PÅ 17:58
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Serbia - Women's basketball bronze medal match – OL-høydepunkter
07/08/2021 PÅ 09:30