Sjokktap for Team USA i OL-oppkjøringen

Oppdatert 11/07/2021 klokken 14:42 GMT+2

I en av de siste oppkjøringskampene mot Tokyo-OL ble det et sjokkerende 87-90-tap for Team USA mot Nigeria.

Damian Lillard

Landene hadde møttes to ganger før nattens batalje – Team USA vant 156.73 under London-OL i 2012 og 110-66 i en treningskamp i forkant av Rio-OL i 2016.
Derfor trodde de fleste at det skulle bli grei skuring for Team USA i nattens kamp, men den gang ei. Team USA ledet oppskriftsmessig til pause, men Nigeria viste muskler i den andre omgangen, ga aldri fra seg ledelsen de hadde inn i siste periode og vant med tre poeng.
– På en måte er jeg glad for at det skjedde. Det kan fort vise seg å bli det viktigste som har skjedd for laget på lang tid. Men det betyr ingenting hvis vi ikke lærer av det, sa trener Gregg Popovich etter tapet.
En av verdens beste basketspillere i Kevin Durant scoret 17 poeng for Team USA, mens kampens toppscorer ble nigerianske Gabe Vincent, som spiller for Miami Heat, med 21 poeng.
Siden Barcelona-OL i 1992, da Team USA kom med «Dream Team», hadde de vunnet 54 kamper og bare tapt to i såkalte «exhibition games» – treningskamper. Det var fram til nattens kamp mot Nigeria.
Det var ikke mulig å spille på ren Team USA-seier på oddsen i nattens kamp. Linjen man kunne spille på var 29.5-poengseier til amerikanerne. Det sa litt om hvor store favoritter Team USA var.