Seieren var hans nummer 25 i verdenscupen.
Kristoffersen var nest best etter den første omgangen, og med kun sju hundredeler opp til ledende Tanguy Nef kjørte han en strålende finaleomgang. Den greide ikke Nef å matche da han kjørte ut, og Kristoffersen kunne juble for seier med 14 hundredeler ned til toer Loïc Meillard. Manuel Feller tok tredjeplassen.
Det så likevel ikke ut til at Kristoffersen skulle ta seieren. Han gjorde en feil tidlig, men enorm fart i resten av løypa ga bestetid.
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58
– I førsteomgang var jeg gode, gamle Henrik. Jeg var veldig mye bedre i hengkjøringen. Det var styrken min før, og det håper jeg fortsatt skal være styrken min, sa Kristoffersen til TV 3.
Atle Lie McGrath lå som nummer elleve etter første omgang, 1,13 sekunder bak lederen Tanguy Nef. I finaleomgangen leverte McGrath godt og endte på 10.-plass.
Timon Haugan var tredje dårligst etter første omgang og kom seg til finaleomgang med et nødskrik. Han kjørte inn til 22.-plass.
Sebastian Foss Solevåg og Lucas Braathen kjørte ut i første omgang.
Dermed mistet begge to muligheten til å ta ytterligere dyrebare poeng i slalåmcupen. De lå som nummer en og to foran lørdagens konkurranse, med Braathen øverst.
(©NTB)
Alpint
Vant utforkula i dramatisk sesongavslutning: – Det beste i karrieren så langt
16/03/2022 PÅ 10:09
Alpint
Dobbelt norsk da Kristoffersen vant
12/03/2022 PÅ 12:33