• Se Braathen og resten av alpintlandslaget i OL på discovery+
Henrik Kristoffersen ledet slalomrennet i Wengen etter førsteomgangen med Sebastian Foss Solevåg på tredjeplass. På 29.-plass lå Lucas Braathen etter en stor feil i slutten av omgangen.
I finaleomgangen var han tilnærmet prikkfri og gjennomførte strålende med beste omgangstid. Og det løpet var nok langt bedre enn hva han hadde sett for seg da han krysset målstreken.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 PÅ 07:04
Det var ingen av de neste alpinistene som var i nærheten av Bråthens tid, og til og med når favorittene kom med halvannet sekunds ledelse til Bråthen måtte de se røde tider i mål.
– Jeg var på vei hjem etter første omgangen, så det var veldig digg å få den andre omgangen, sa Lucas Braathen til NRK etter målgang.
Og da Clement Noel kjørte inn bak Bråthen var det klart: Unggutten, som kjørte ut forrige helg på grunn av smerter i kneet som satte han ut halve 2021-sesongen, var på pallen - og da kom tårene for 21-åringen.
Sebastian Foss Solevåg kjørte inn til en femteplass, og det var bare Henrik Kristoffersen som kunne slå Braathen.
Kristoffersen satt fart i et utrolig tempo og ledet klart mot landslagskompisen, men med fire porter igjen bommet Kristoffersen som kjørte ut bortimot på målstreken. I målområdet stod Braathen måpende - før det gikk opp for han at den andre verdenscupseieren i karrieren var et faktum.
– Det er ubeskrivelig, jeg er ganske tom for ord. Det blir en stor kontrast fra den første omgangen. At jeg skulle gjøre det i Wengen, som er ett av favorittstedene mine å stå på ski i tillegg. Jeg har ikke ord. Det er uvirkelig, sa en rørt Braathen til NRK etter at seieren var et faktum.
Klatringen fra 29.-plass til 1.-plass er i følge NRK en prestasjon ingen har klart tidligere, noe som betyr at Braathen blir historisk med søndagens løp.
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 PÅ 06:14
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58