Det skriver hans kone Trine-Lise Jagge på Facebook .
«Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste pappa og verdens beste MesterHubby døde i dag etter akutt sykdom. Det er ubeskrivelig vondt, og vi er helt knust», skriver hun.
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47
Jagge, som gikk under kallenavnet «Finken», la opp som alpinist i 2000. Hans største triumf i karrieren kom da han vant OL-gull i slalåm i Albertville i 1992.
– Det er forferdelig trist. Han var bare i litt over midten av livet, en ung 54-åring som var aktiv. Det er bare tragisk og trist. Som idrettsmann var han en unik atlet. Han var gode i flere idretter, også i tennis. I alpinmiljøet var han en legende, sier tidligere lagkamerat Kjetil André Aamodt til NRK.

Sorg i idrettsmiljøet

Skipresident Erik Røste er blant dem som har meddelt sine dypeste kondolanser.
– Det var et svært trist budskap vi mottok i dag om at Finn Christian Jagge så altfor tidlig har gått bort. Finn Christian var med på starten av det norske alpineventyret med OL-gullet i slalåm fra Albertville i 1992 som karrierens største høydepunkt, sier skipresidenten til NTB.
– Fra alpinmiljøet blir Finn Christian karakterisert som en stayer, og han var en type som ga aldri opp. Han var en god bidragsyter med sitt gode humør og godt likt av alle. Våre tanker går i dag til kona Trine-Lise, barna og den nærmeste familien, fortsetter han.
Idrettspresident Berit Kjøll fremhever Jagge som en flott forbilde.
– Jagge kronet en imponerende karriere med OL-gull i Albertville i 1992, hvor han slo en annen legende, Alberto Tomba. Jagge markerte seg også utenfor idretten og var et flott forbilde for mange av våre unge og lovende utøvere i alpinsporten. Jagge vil bli dypt savnet, sier Kjøll til TV 2.

Var på bedringens vei

Tidligere lagkamerat Tom Stiansen reagerer med sjokk og sorg.
– Uvirkelig. Dette er veldig leit. Jeg snakket med Finken for ei uke siden, og han var på bedringens vei. Han var oppe av sykesengen og inntok fast føde igjen. Siden har han blitt dårligere igjen, sier Stiansen til VG.
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja meddelte sin kondolanse på Twitter.
– En vanvittig stor idrettsstjerne har gått bort. Jeg mottar denne triste nyheten med stort sjokk. Ufattelig trist. Mine tanker og kondolanser går til Finkens familie. Hvil i fred, gode verdensborger. Du vil bli savnet, skriver Raja.
– Utrolig trist å høre at Finn Christian Jagge er død, bare 54 år gammel. Mine tanker går til de nærmeste. Et tomrom står igjen, både hos familien og i det norske idrettsmiljøet, skriver statsminister Erna Solberg (H) på Twitter.

Etterlater seg to barn

Til sammen vant han sju verdenscuprenn i slalåm. Jagge ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt i 1992, 1997 og 1999.
Etter karrieren hadde han en periode som trener for kvinnelandslaget. De siste årene var Jagge ekspertkommentator for TV 2. Han deltok også i populære programmer som «Mesternes mester» og «Skal vi danse». Førstnevnte program vant han i 2011.
Jagge etterlater seg kone og to barn. Hans foreldre Liv (77) og avdøde Finn Dag drev med tennis toppnivå. Moren var også alpinist.
(©NTB)
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:37
Alpint
Foss Solevåg vant VM-gull i slalåm
21/02/2021 PÅ 13:05