Med start nummer én måtte Aksel Lund Svindal sette standarden i lørdagens utforrenn i tyske Garmisch-Partenkirchen.
Etter at andremann hadde kommet i mål, Johan Clarey, var nordmannen over sekundet i tet. Mye tydet da på at Svindal hadde fått en god start på verdenscuprennet.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 KLOKKEN 07:04
Men drøyt 10 minutter senere var det klart for en ny mann i ledelsen. Sveitsiske Beat Feuz åpnet hakket svakere enn nordmannen den første halvdelen av løypa, men leverte en knallsterk avslutning og klokket inn 28 hundredeler foran Svindal. Ledelsen holdt han resten av løpet, og Feuz vil med seieren i dag overta førsteplassen i utforcupen sammenlagt.

Ikke samme fysiske kapasitet

– Forskjellen i dag er at Feuz gjør gode, taktiske valg på slutten. I tillegg er han veldig sterk og holdt ut helt til mål, sier Eurosports kommentator Martin Andersen til Eurosport.no før han legger til:
– Aksel er ikke like godt fysisk forberedt til denne sesongen grunnet skade, og i kanskje den fysisk tøffeste løypa blir det avgjørende.
Selv kommenterer Svindal at han ikke hadde de største forhåpningene, men at han er skuffet over å havne utenfor pallen.
– Det er vanskelig å sammenligne siden det er fem år siden sist jeg kjørte her. Det er lenge siden. Det var et helt greit renn, men jeg hadde mål om å klare topp tre. Når jeg ikke klarer det kan jeg ikke være fornøyd, sa Svindal til NTB.

Lite å juble for med norske øyne

Kjetil Jansrud sto over lørdagens renn, etter at det fredag ble meldt at han ikke ville stille til start grunnet en virusinfeksjon.
Aleksander Aamodt Kilde ble med det den eneste nordmannen i finværet i Garmisch foruten Svindal. Kilde ledet etter første passering og hang godt med til tredje måling, men tapte litt etter litt mot slutten og endte til slutt på 12. plass, 1.08 bak Feuz.
– Litt småfeil og unøyaktighet i siste tredjedel gir store utslag, og da faller man fort ned på listen, sier Andersen.
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 KLOKKEN 06:14
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 KLOKKEN 10:58