Aksel Lund Svindal er tilbake i verdenscupen lørdag.
Klokken 20:00 norsk tid starter verdenscupen i amerikanske Lake Louise for Svindal og de andre utforkjørerne. Den norske veteranen har ikke kjørt et renn siden januar, etter at han måtte operere kneet, noe som satte han ut av spill resten av sesongen.
Men oppladningen til comebacket har de siste to ukene vært preget av det tragiske dødsfallet til den franske utforkjøreren David Poisson.
Alpint
Aksel Lund Svindal har fått testikkelkreft
I GÅR KLOKKEN 14:16
Til sesongåpningen kommer alpinister fra alle land til å markere sin støtte til det franske laget med et hjerte i de franske fargene og initialene D.P, forklarer en rørt Svindal til Eurosport på trening før rennet.
– Jeg synes dette sammen med noen bannere i målområdet er fin måte å gjøre det på. Da gjennomfører vi en bra konkurranse der vi prøver å lage action, men det blir markert allikevel, sier Svindal til Eurosport.
– Min personlige mening er at det er viktig at vi som utøvere ikke skal ta vekk noe fokus fra de det faktisk angår; familien, nære venner og det franske laget. Men et lite klistremerke for å vise at vi tenker på de, er greit å ha. Så får vi stå sammen og kjøre renn og ta vare på de franske gutta, sier Kjetil Jansrud til Eurosport.
Se en rørt Aksel Lund Svindal vise fram hyllesten til Eurosport. Saken fortsetter under videoen.

Berømmer det franske laget

Franskmannen Adrien Théaux var raskest av samtlige under de svært tøffe forholdene på treningen dagen før rennstart.
Svindal er imponert over hvordan det franske laget har fremstått etter det tragiske dødsfallet på trening for snart to uker siden.
– Ikke bare står de på start, men de er seg selv. De har ikke forandret seg. De merker det sikkert når de er alene på hotellet, men når de er ute i bakken og treffer andre utøvere, da er der de skal være, sier han.
Han mener det tyder på et veldig bra samhold i laget.
– De velger å være sammen og prøver å kjøre fort på ski, istedet for å reise vært til sitt, og holde seg unna. Kreds til lagkulturen, sier Svindal.
Også Jansrud har lagt merke til hvor samlet og sterke de franske utøverne har fremstått i oppladningen til rennet.
– Jeg synes det de gjør er utrolig tøft. Jeg kan se for meg kampen de gjør. Likevel smiler de og holder hodet over vannet. Det fremstår veldig fokuserte, og er et eksempel til etterfølgelse for alle andre, sier Jansrud.

– Ikke noen god følelse

De siste dagenene har mildværet i Lake Louise gjort forholdene svært vanskelige, og det var lenge usikkert om det ble et renn.
Forholdene på treningen dagen før rennet gjorde derfor at Svindal tok med seg en dårlig opplevelse før comebacket.
– Det var ikke noen god følelse. Det er litt uvanlige forhold til et verdenscuprenn. Det er mye løssnø, men jeg er glad vi i det hele tatt fikk til en gjennomkjøring. Men jeg hadde håpet på en bedre følelse, sier Svindal.
–Det var vanskelig, men noe annet var ikke å fovente. Det er vært regn, snø, mye vind og utfordringer fra brøytemannskapet. Følelsen var nok medium for alle. Det var noen seksjoner der jeg var bra, og noen jeg bør skjerpe meg. Men jeg bør kunne være med, sier Jansrud.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 KLOKKEN 07:04
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 KLOKKEN 06:14