Alpinisten ødela seg under en sykkelvelt i Oppdal i sommer. Det tok tid å bli bedre. Når det blir verdenscupstart og slalåm i Levi søndag er målet at alt skal være på stell.
– Det var smertefullt de første par ukene etterpå. Da lov jeg på sofaen på gården i Inderøya der kona Marthe kommer fra og slikket mine sår, men etter det har det gått veldig bra. Jeg har fått trent bra og alternativt, og jeg har ikke kjent noe i ryggen etter at jeg fikk grønt lys til å trykke på skikkelig i slutten av august/starten av september, sa Nestvold-Haugen til NTB da vi møtte ham i Sölden i slutten av forrige måned.
– Det var en åtte-ni uker med gradvis og moderat oppbygging der belastningen på ryggen ikke var normal. Jeg fikk trent bra, men kunne ikke belaste ryggen helt ut.
World Cup 2021-2022
Kan gå glipp av Sölden-starten
I GÅR PÅ 10:06
Nestvold-Haugen lever litt i skyggen av Norges aller beste alpinmenn, men har vist seg fram med VM-bronse i storslalåm i 2017 og bronse i mixedkonkurransen for lag under OL i Pyeongchang sist vinter.

Lærenem

30-åringen har stort sett levert gode resultater i verdenscupen også, men de aller beste plasseringene helt der oppe har manglet.
Det skyldes i stor grad et tilbakevendende problem.
– Jeg har gjort noen tekniske endringer og prøvd å gjøre det slik at jeg får til to stabile omganger. Jeg har hatt noen egenskaper som har gjort at jeg har fått til én bra omgang og være topp 5, men da måtte forholdene og løypeprofilen ha stemt. Nå føler jeg at jeg er mer i førersetet og at jeg kan være der opp oftere. Hvis jeg kan være topp 10–15 på en dårlig dag og topp fem på en god dag, så har jeg tatt et steg. Jeg føler at jeg har lært mye i de to siste sesongene. For to år siden ble jeg gradvis bedre og bedre ut over sesongen. I fjor var det mer jojo, men sluttresultatet var ganske likt. Jeg har hatt to ganske bra år og vist at jeg har bra fart.
– Du har hatt noen voldsomme 2.-omganger?
– Ja, eller 1.-omganger. Men det gjelder å sette to omganger sammen. Jeg har jobbet mye med psykologien i dette, enten alene eller jeg har snakket med lagkamerater om det. Jeg må få inn aksept for at det er en helt normal greie å være nervøs.
– Du er blitt flinkere til å slippe deg løs?
– Ja, i fjor var jeg flinkere til det. Men man skal heller ikke være likegyldig. Du skal bry deg.

Kjører mot Kristoffersen

Selv om sesongoppkjøringen ble litt hemmet av sykkeluhellet, så har han fått gjort jobben på ski.
– Man er alltid litt usikker, men jeg fikk tidlig svar på at ting var all right. Jeg tror det er mulig å få til ting. Jeg har hatt en god plan, og totalt har jeg bare mistet fire skidager. Og dagene har jeg egentlig hentet inn igjen. Jeg har flere storslalåmdager nå enn jeg hadde i fjor.
Nestvold-Haugen ble tobarnspappa for noen dager siden. I Levi får han den første testen på om han er blitt en bedre slalåmkjører.
Han har fordelen av å trene sammen med et godt lag, og ikke minst får han testet seg mot Henrik Kristoffersen, som har vært verdens nest beste teknikkjører de to siste sesongene.
– Vi kjører mot hverandre hver dag på trening. Klokken er oppe, men det betyr ikke at du alltid ser på den. Det hender man gjør sine egne ting ved siden av, men vi liker å trykke på og kjenne på rennfølelsen på trening. Du har konkurranseinstinkt, og gode løpere på laget. Henrik er en god målestokk. Han har vært nest best i verden de siste to sesongene. Hvis jeg holder følge med ham, så er det et godt tegn for meg.
(©NTB)
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:37