• Gullsjanse for Norge 07.30: Se 10 km langrenn for kvinner på Eurosport Player og TVNorge
PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Aksel Lund Svindal tok et etterlengtet OL-gull etter å ha smadret samtligere konkurrenter på avslutningen av utforløypa.
Nordmannen var i en helt egen klasse etter rufsete kjøring på toppen. Inn mot mål knuste han konkurrentene og vant foran lagkompis Kjetil Jansrud, som leverte bedre mellomtider i toppartiet.
PyeongChang
Ble dobbelt historisk: – Tidenes norske idrettsutøver
15/02/2018 PÅ 03:16
– Det var lurverte på toppen. Jeg har ikke hatt noen gjennomkjøring der jeg har vært god på toppen og så fikk vi ikke kjørt på toppen på slutten her, men du må ha en plan og gi gass. Første tredjedelen var ikke så bra, men fra der Kjetil var et stykke foran begynte jeg å ta innpå. Det er en god analyse. Han var sinnsykt bra på toppen og jeg var bra nede, sier Lund Svindal til Eurosport.

Ladet opp med tulletrening

– Med alle skadene, med hele historikken og at du ikke fikk kjørt prøve-OL. For oss er dette et eventyr og det må være et eventyr for deg også?
– Jeg er fornøyd. Vanligvis har du en bra følelse. Du ser hvem som er igjen på start og du tør å slippe løs jubelen litt. Men dette er litt annerledes. Jeg merker at jeg får lyst til å snu meg å se når de andre kommer i mål, svarer gullvinneren.
Onsdag ladet Lund Svindal opp i OL-løypa. Etter flere utsatte konkurranser og avlyste treninger koste nordmannen seg i bakken i PyeongChang. En perfekt oppladning til utforrennet torsdag ifølge gullvinneren.
– Vi hadde sånn tulletrening i går. Alle kunne gjøre som de ville. Løypa stod der. Det var ingen intervaller eller tidtaking. Jeg har aldri sett det før, men FIS synes vel det var greit nå. Jeg var lei av å ligge på hotellet, så det var bare å komme seg ut, sier Lund Svindal til Eurosport.

– Helt vanvittig

Lagkompis og sølvvinner Kjetil Jansrud gledet seg på landsmannens vegne.
– Det er helt vanvittig. Jeg tror det er gøy for fokuset rundt utforen. Vi har aldri vunnet og det er det greit å bare kline til og ta de tor første plassen, og si «greit», da gjør vi noe med det. Så kommer det også mer ting i vente, sier Jansrud.
– Er det lettere å svelge sølvet med Aksel foran?
– Når det kommer til pestasjoner og resultater, er det ett fett når man kommer i mål. Da ser man først tiden. Men svaret er et rungende ja når man står her etterpå som et lag som presteter så bra. Det er så fortjent for Aksel, med tanke på skadene sine, men som også resultatmessig gjennom de siste ti årene, har vært den beste utforkjøreren vi har hatt, sier Jansrud.
  • Gullsjanse for Norge 07.30: Se 10 km langrenn for kvinner på Eurosport Player og TVNorge