• Norsk gullsjanse 12.00: Se skiskyting 20 km for menn på Eurosport Player og TVNorge
PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Ragnhild Mowinckel suste ned til OL-sølv i storslalåmrennet torsdag morgen. Amerikanske Mikaela Shiffrin tok gullet, mens italienske Federica Brignone tok bronse.
– Herregud, det går ikke an å beskrive det en gang. Det er helt uvirkelig. Det er så sjukt, jeg har ikke ord. Jeg er så dårlig på beskrive nå, men jeg er bare dritglad. Det er helt sykt. Jeg tenkte da jeg stod på start at nå skal det briste eller bære. Det går litt på halv tolv innimellom der, men jeg tenkte at enten så går det eller så kjører jeg ut. Det var steder der du føler du er helt på limit, men så går det bra, sier sølvvinneren til Eurosport.
Beijing 2022
Mowinckel klar for sitt tredje OL: – Kan ikke leve på gamle bragder
06/02/2022 PÅ 21:57
Saken fortsetter under videoen:

Slettet 82 år gammel rekord: – På tide

25-åringen leverte to strålende omganger og ga gass nedover løypa. Da hun kom i mål ble det mye følelser.
– Jeg er så glad. Jeg begynte nesten å grine, så er det opp igjen og begynne å le. Det er litt berg- og dalbane. Nå er det bare kaos, sier Mowinckel.
Sølvmedaljen var Norges første OL-medalje i alpint for kvinner siden 1936. Da tok Laila Schou Nilsen bronse i kombinasjonen. Nå tror 25-åringen at medaljen kan bli starten på noe en suksessperiode på kvinnesiden.
– Det var på tide, jeg synes det. Men dette er et lag, uten trenerteamet og støtteapparat rundt meg, hadde det ikke gått. Vi satser nå, og skal bli like bra som guttene. Dette er en start på det. Starten på en ny æra, sier Mowinckel.
  • Norsk gullsjanse 12.00: Se skiskyting 20 km for menn på Eurosport Player og TVNorge

Aamodt: – Lykkeligste dagen i mitt liv

Mowinckel fulgte opp Aksel Lund Svindals og Kjetil Jansruds fantastiske triumf i OL-bakken i det som er den største dagen i norsk alpinthistorie. Etter triumfen var Eurosports eksperter i ekstase.
– Fantastisk kjøring. Ragnhild holdt nervene under kontroll. For en festdag for alpinistene. Hun er blitt smittet av Aksel. Helt rått. Helt rått, sier Stiansen.
– Dette er den lykkeligste dagen i mitt liv. Først ser jeg Aksel og Kjetil der borte, så kommer jeg her og får se Mowinckel ta sølv, sier Eurosports ekspert Kjetil Andrè Aamodt.