Søndag kunne Henrik Kristoffersen omsider ta steget øverst på pallen igjen, for første gang denne sesongen og nær ett år siden forrige gang.
Etter en vinter preget av utallige andreplasser og en umulig konkurrent i Marcel Hirscher, krysset Rælingen-utøveren som sistemann i andre omgang mållinja i Kitzbühel med grønne tall på skjermen. Dermed kunne nordmannen endelig slippe jubelen løs, i en av bakkene han trives aller best i.
Det har haglet med lovord rundt Kristoffersen tidligere, og det har vel aldri vært tvil om hans enorme vinnerskalle og talent. Men for å understreke prestasjonene og potensialet til 23-åringen har Bode Miller - den tidligere amerikanske alpinisten - dette å komme med.
– Han (Kristoffersen) er en av de mest begavede alpinistene jeg har sett, sier Miller til Eurosport.no, før han videre karakteriserer nordmannen som den fødte teknikeren.
– Det ligger i hans personlighet. Det vil ikke bety noe om han skulle bli større, sterkere eller tyngre. Han er den fødte slalåmutøveren, føyer han til.

– 50/50 mellom Hirscher og Kristoffersen

Bare drøye 48 timer etter verdenscupsirkuset i Kitzbühel i helga flyttes fartsspenningen cirka 150 kilometer østover til Schladming, tirsdag. Tom Stiansen, Eurosports ekspertkommentator, mener det er helt åpent om seieren i det kommende rennet, men at det vil stå mellom de to rivalene.
– Michael Matt viste nå sist at han er å regne med han, så han er nok den største utfordreren. Men seieren tror jeg vil stå mellom Hirscher og Kristoffersen, som jeg gir 50 prosent sjanse hver for seier, sier Stiansen til Eurosport.no.
Den tidligere slalåmsverdensmesteren tror tilfeldigheter er hovedgrunnen til at Kristoffersen har måttet vente så lenge siden forrige seier, og han håper nå landsmannen vil kline til i Schladming i neste renn.
– Henrik har vært i nærheten i hele år, så det var bare et tidsspørsmål før den første seieren ville komme. Det er tilfeldig at seieren kom nå, ja, men samtidig er Kitzbühel en bakke han trives veldig godt i. Det samme kan sies om Schladming for så vidt, som var arenaen for Henriks første seier noensinne, om jeg ikke husker helt feil.

Godt tidspunkt for seier

Med under tre uker til OL i PyeongChang kunne ikke Kristoffersens timing med formen vært veldig mye bedre. Få renn gjenstår på terminlisten før de olympiske lekene i februar, og for å trekke inn det psykologiske aspektet inn mot mesterskapet tror ekspertkommentatoren Kristoffersen kan ha fått det dit han vil.
– Begge to er ekstremt proffe og gode utøvere som har vært gjennom mye. Hadde du spurt Kristoffersen ville han sagt at det vil være fordel for hans del med kort tid mellom rennene for å holde på den gode flyten, mens om spørsmålet hadde kommet i Hirschers retning ville han sagt at det er bra med renn så tett på hverandre for å snu trenden fort, avslutter Stiansen.