Eurosport reiser til OL i PyeongChang med tre rutinerte alpinteksperter: Tom Stiansen, Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus. Alle tre mener det er noe helt unikt med Aksel Lund Svindal.
– Det skal egentlig være umulig å komme tilbake etter så mange store skader som Aksel har hatt nå. Men for Aksel, så er det tydeligvis ikke så vanskelig, sier den tidligere verdensmesteren i slalåm, Tom Stiansen.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 KLOKKEN 09:50

– Blir nok ikke like suveren

Det ekspertene frykter nå, er om OL i Sør-Korea kommer litt for tidlig. Svindal har elleve medaljer fra VM og OL, men han har ikke konkurrert siden han falt i Kitzbühel i januar, og har planlagt comebacket først 25. november.
– Det er veldig usikkert rundt Aksel, og om han kommer til å være tilbake i toppslag når OL starter, sier Lasse Kjus.
– Men han var jo tilbake i fjor etter skade. Da hadde han trent veldig lite og var tilbake i toppen med en gang, så selv om han er litt eldre og kanskje litt skadet, kan han allikevel bli dominerende i fartsdisiplinene, tror Kjetil André Amodt.
Til tross for at Svindal har kommet sterkt tilbake fra skade tidligere, mener Aamodt det er uheldig at OL-vinneren har stått så lite på ski de siste sesongene.
– Derfor kommer nok helt sikkert konkurrentene litt nærmere. Jeg tviler på at Svindal blir like suveren som han var, men sjansen for at han vinner skirenn er absolutt tilstede.

– En joker

De siste årene har Aksel Lund Svindal vært den store norske medaljefavoritten i hvert mesterskap han har stilt opp i. Men i OL i PyeongChang, er det ikke lenger han ekspertene anser som Norges sikreste kort.
– Jeg tror Kjetil Jansrud er vårt sikreste kort fordi han har flere disipliner å spille på. Men jeg tror også Henrik Kristoffersen er et sikkert kort, sier Stiansen.
– Aksel er en joker på grunn av hans skadesituasjon, fortsetter han.
Aamodt holder heller ikke Svindal som den største, norske favoritten det kommende mesterskapet, men ser ikke bort fra at han kan ta medalje likevel.
– Jeg tror han vil prestere godt i de første verdenscuprennene både i Val Gardena og Lake Louise. Kommer han seg gjennom tøffe konkurranser før OL, og kroppen hans tåler det, så passer løypene i PyeongChang ham godt, forteller Aamodt.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 KLOKKEN 03:38