Estelle Alphand har virkelig funnet OL-formen, og kjørte seg opp fra 23. til 5. plass på torsdagens slalåmrenn i Lienz. Den nå svenske statsborgeren var 1,82 bak vinneren Mikaela Shiffrin, og halvsekundet bak svenske Frida Hansdotter på tredjeplass. Wendy Holdener ble nummer fire.
– Det at svenskene har to topp fem i en OL-sesong, er virkelig imponerende, mener Eurosports alpintkommentator Håkon Bjercke.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
På denne tiden i fjor kjørte ikke Alphand for Sverige, men for Frankrike. Hun har vokst opp der og arvet skiinteressen fra den verdenskjente faren, Luc Alphand, som vant tolv verdenscuprenn i løpet av sin karriere. Men da 22-åringen mistrivdes stort med sine franske kolleger, var det faren hennes som bad henne gjøre en helomvending.
– Han ville at jeg skulle bytte lag tidligere med tanke på hvordan det franske landslaget oppførte seg, fortalte hun Expressen i høst.

Byttet nasjon etter forrige sesong

Under dagens sending på Eurosport 1 snakket kanalens kommentatorer Håkon Bjercke og Martin Andersen om hvordan Alphand hadde blitt mobbet til nasjonsbytte.
– Ifølge våre svenske kolleger er grunnen til at Alphand byttet nasjon at hun ble mobbet på det franske laget. Derfor ringte den verdenskjente faren hennes, Luc, til det svenske skiforbundet og spurte om hun kunne kjøre for dem ettersom moren er svensk, sier Bjercke.
Alphand byttet nasjon etter forrige sesong, og har kjørt med det svenske laget siden sommeren. Alphand har tidligere uttalt at hun hadde uoverensstemmelser med trenerne og at forventningene fra det franske folk var tungt å bære. Disse elementene skal ha påvirket beslutningen om å kjøre for Sverige i stedet.
– Jeg tror dagens resultat viser at Alphand trives bedre i Sverige, hun smiler mer og kjører bedre, sier Bjercke.
5. plassen er utvilsomt karrierebeste for 22-åringen som hadde en 23. plass som beste plassering i slalåmverdenscupen fra før.

– Mediene var tøffe

Da Alphand i sommer valgte å bytte nasjon til Sverige, fikk det stor oppmerksomhet i franske medier. Datteren til selveste Luc Alphand hadde jo gull i årene, og franskmenn ville se resultater raskt selv om Estelle ennå var ung.
– Da jeg begynte å kjøre verdenscup ble det mye fokus på pappaen min. Mediene i Frankrike var tøffe, sa hun til Expressen i oktober.
– Mens i Sverige er jeg bare Estelle, ikke noe mer.
På spørsmål om hvordan den franske landslagsledelsen mottok beslutningen hennes, forklarer hun at det ble dårlig stemning.
– De var ikke fornøyde, men det er min karriere. Nå har jeg fått en ny start og kan bare tenke på meg selv og hvordan jeg skal bli bedre dag for dag, fortalte 22-åringen.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38