PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): 31-årige Beat Feuz ser ut til å ha prikket inn storformen inn mot lekene i PyeongChang, etter to første- og én andreplass på de tre siste utforkonkurransene i henholdsvis Kitzbühel, Wengen og Garmisch.
Selvtilliten fra de seneste verdenscuprennene ser han ut til å ha dratt med seg inn i OL-løypene. For i treningene i forkant av torsdagens utforrenn har den sveitsiske kraftpluggen vist seg meget dyktig i den 2,8 kilometer lange traseen.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
Verdensmesteren i utfor fra 2017 må dermed leve med favorittstempelet. Selv mener han de norske utøverne er de heteste gullkandidatene.
– Favorittene, de kommer fra deres land; Norge. (Kjetil) Jansrud, han har vært meget sterk på treningene her. (Aksel Lund) Svindal vet man alltid kommer i rennene. De er nok de to største favorittene, i tillegg til noen østerrikere, italienere og muligens tyskere. Man vet ikke på forhånd, sier Feuz til Eurosport, som ikke ønsker å fyre opp under egne gullmuligheter.
– Jeg trives i løypa her, så får vi se når rennet kommer hvordan det går.
Saken fortsetter under videoen:

Fokus på utstyret

Når det gjelder den kanskje aller mest avgjørende delen i utforløypa peker Feuz på traséstrekket kalt «Dragon Valley». Det partiet kan gi store utslag, mener sveitseren, noe Eurosports alpinekspert Kjetil André Aamodt er enig i.
Etter å ha sett Feuz teste mesterskapsformen tror nordmannen det er der avgjørelsen kan falle, i sveitserens favør.
– Det er det som er hovedfokuset for han, nøkkelpunktet «Dragon Valley» inn i «Magic Valley». På trening har han hoppet inn der, hatt veldig god fart og kjørt veldig gode linjer hvor han har dratt fra de andre. Han viser veldig imponerende kjøring, og virker å ha løypa i sin hule hånd, forteller Aamodt.
Utover løypeanalysen trekker Aamodt frem skiene som en essensiell og potensielt avgjørende faktor. I utfor kan det være hundredelene som skiller gull fra en skuffende 10. plass, og da gjelder det å ha materialet i orden.
– Det er ingen tvil om at det er viktig å ha riktig materiale om du skal vinne, og da er det ikke betryggende at han har kjørt på tre forskjellige par i de tre rennene han vant før OL.
– Han har helt klart en god stall med ski, så får vi håpe sett med norske øyne at han ikke velger de beste han har, kommenterer alpineksperten.
Mennenes utfor, med Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Alekander Aamodt Kilde på start, ser du på TVNorge og Eurosport Player torsdag 15. februar fra 03:00!
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38