PYEONGCHANG (Eurosport.no):
Alexis Pinturault (26) kjørte tirsdag inn til sølv i kombinasjonen i OL i PyeongChang. Franskmannen hadde bare umulige Marcel Hirscher foran seg, til franske supportere og treneres store glede.
– Jeg er veldig glad for sølv. Det er utrolig vanskelig å slå ham (Hirscher, red. anm.), men jeg gjorde så godt jeg kunne. Det klarte jeg ikke, men er veldig glad for medaljen, sa han til Eurosport etter rennet.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50

Glad mor fra Norge

En annen som også var svært glad var Hege Wiig Pintrurault, alpinstjernens norske mor.
– Det var veldig gøy! Vi måtte stå opp klokken tre om natten for å se på, men det var verdt det, sier sølvvinnerens mor på telefon fra Frankrike.
Hun er født i Bergen, men emigrerte etter hvert til Frankrike hvor hun fikk Alexis. Hjemmefra har fulgt spent med på vær, vind og utsettelser i de sør-koreanske fjellene, men var veldig glad da hun endelig fikk se sønnen i aksjon og at ahn tok sin andre OL-medalje i karrieren.
– Jeg har sendt en del meldinger med ham, og har selvsagt sendt gratulasjon i dag, forteller hun.
LES OGSÅ: Takker én person for at det ble sølv istedenfor bronse: – Har pushet meg
LES OGSÅ: Slår tilbake mot Eurosport-ekspert: – Vet ikke hvilket rennhode han hadde
Artikkelen fortsetter undrer videoen
Selv hun ikke lenger bor i Norge understreker Wiig Pinturault at hun er 100 prosent norsk. Hun snakket norsk til sønnen frem til barneskolen, da hun måtte gå over til fransk.
– Jeg forsøkte å lære ham det, men slik ble det ikke. Han kunne stå på ski før han kunne snakke, og var mest opptatt av å løpe rundt og gjøre andre ting. Da han ble tenåring kom han tilbake til meg og ba meg kjøpe en norsk lærebok til ham, men jeg vet ikke om han har brukt den, ler hun.

Hytte på Sørlandet

Hun er årlig hjemme i Norge, men turen går sjeldent tilbake til Bergen. Som regel tilbringes somrene på familiens hytte på Hesnesøya utenfor Grimstad. Der har også 26-åringen vært flere ganger.
– Vi kommer hit hvert år og han har vært der. Han elsker å reise dit. Det er en liten øygruppe som er ganske skjermet og man må ha båt for å komme seg dit, sier hun.
Og selv om sønnen i flere år har vært en av verdens beste alpinister og bruker store deler av året på å reise verden rundt, har han ikke fått helt fri når han har kommet på besøk i den norske skjærgården.
– Han har også måtte være med å male og grave i hagen, men det er blitt litt mindre nå som han også har sitt eget hus å styre med, forteller hun.
Saken fortsetter under videoen
Nå håper hun sønnen blir å se på flere paller den kommende uken, og legger litt press på sin 26 år gamle sønn.
– Han burde greie det, selv om han har slitt litt med skiene denne sesongen. Men hvis forholdene er litt utsatte og isete så har han gode muligheter, mener hun.
– Og om han ikke skulle komme hjem med flere medaljer. Da venter vel hagearbeid og malejobb?
– Han må vel det!
– Neida, han skal vel få slippe det, stakkar. Men han fortjener en gullmedalje også. Men det er den evige kampen mellom ham og Hirscher. Han er veldig vanskelig å slå. Men det er håp. Du vet hvordan det er. Man venter og håper, men det er ikke alltid man får det man håper på, sier hun.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38