Populære sporter
All sport
Vis alt

Slår tilbake mot Eurosport-ekspert: – Vet ikke hvilket rennhode han hadde

Jonas Moen Rye

Publisert 13/02/2018 klokken 09:07 GMT+1

Kjetil André Aamodt mener Kjetil Jansrud overreagerte på grunn av værforholdene i superkombinasjonen. – Han får betalt for å mene mye, kontrer Jansrud.

Kjetil Jansrud

Foto: Scanpix

PYEONGCHANG (Eurosport.no):
De norske medaljehåpene hadde allerede blåst bort etter utfordelen av kombinasjonen i PyeongChang tirsdag.
Selv om den kraftige vinden som har forårsaket en rekke utsettelser hadde avtatt litt, hadde den ikke avtatt nok til å kjøre full utforløpype de i sør-koreanske fjellene.
Det ble blant annet Kjetil Jansrud skadelidende for. Hans fjerdeplass etter utfordelen ble til slutt til en syvendeplass, over to sekunder bak suverene Marcel Hircher, som tok sitt første OL-gull etter å ha kjørt seg opp elleve plasser.

– Han må opp et steg

En som var meget kritisk til forholdene var Kjetil Jansrud som mellom disiplinene var klinkende klar på at tirsdagens konkurranse favoriserte slalåmspesialistene.
Eurosports alpinekspert Kjetil Andre Aamodt mener 32-åringen brukte for mye energi på ting han ikke kunne gjøre noe med, og heller burde konsentrert seg mer om hva han selv kunne gjøre bedre.
– Jeg synes det er en liten overreaksjon av Kjetil. Det er forståelig at han er skuffet av kort utfor, men han gjør en god utfor. Det er mulig han har hatt vind imot, det er vanskelig for oss å vurdere, men han må uansett opp et steg til utforen torsdag om han vil ta medalje eller vinne løpet, sa Aamodt.
Konfrontert av Eurosport.no med uttalelsene mener Jansrud selv at hans tilnærming heller er en styrke enn en svakhet.
– Aamodt mener veldig mye. Han er betalt for å mene veldig mye. Det er forskjell på å være pessimistisk og realistisk. Jeg vet ikke hvordan rennhode han hadde da han var aktiv, men han er veldig opptatt av at man ikke kan være en realist oppi det hele, sier Jansrud.

Skal bruke rennet som motivasjon

Gullhåpet foran torsdagens utfor mener at selv om det ikke ble medalje i dag, så er det den type mentalitet som har fått ham dit han er nå.
– Det er mulig det fungerte for ham, at han ikke ville bruke tid på det, men for meg så er det egentlig bra, fordi det snur seg litt om. Jeg tenker at ”her blir det vanskelig”, men vi skal søren meg prøve å vise dem uansett. Jeg bruker det som motivasjon i stedet, for jeg visste det kom til bli en vanskelig slalåm og prøve å levere enda litt mer over evne, sier Jansrud.
Aamodt understreker at han ikke mente at Jansrud ikke skal vise engasjement. Han ser svært lyst på 32-åringens muligheter foran torsdagens fartsøvelse.
– Det er bra han har ambisjoner og viser det. Da blir man litt irritert, og han skal bli det. Det viser at han er på hugget, så det ser veldig lovende ut foran torsdag og fredag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame