• Ny norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, menn: 15 km fellesstart på Eurosport Player og TVNorge
PYEONGCHANG (Eurosport.no): To porter ut i storslalåmløypa var det over og ut for Aleksander Aamodt Kilde. Utkjøringen føyer seg inn i rekken av nedturer for 25-åringen i OL.
– Selvfølgelig er jeg skuffa. Det har gått ganske dårlig her nede. Dette OLet kan vi vel bare stryke, sier Kilde til Eurosport.no etter å ha summet seg i målområdet.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
I fallet presterte Kilde å rive opp skidressen i sammenstøtet med porten.
– Det har jeg aldri sett før. Han er en brutal fyr, kommenterte Eurosports alpinekspert Tom Stiansen.
Saken fortsetter under videoen:

– Blir det fort litt overtenning

– Jeg kommer over første kulen og blir litt sen på linja. Prøver å legge på med ordentlig vinkel. Da går hofta i bakken og så får jeg en liten «sprett» opp igjen, og da er jeg ute av løypa.
Etter å ha blitt nummer 21 i kombinasjonen, 15 i utfor og 13 i super-G var storslalåmen Kildes siste mulighet til å vise seg frem under lekene.
– Var det litt overtenning inne i bildet?
– Hehe, jeg visste at jeg måtte satse og vinne tid frem til første mellomtid, ellers hadde jeg ikke vært i nærheten. Da blir det fort litt overtenning, svarer alpinisten, og legger til:
– Det er vanskelig å omstille seg etter en uke med fart, selv om det ikke er en unnskyldning i seg selv. Så er jo løypen spesiell også, med høy hastighet og «spritsy» forhold. Da blir det ekstra vanskelig. Du ser det på Kjetil også, han blir litt overrasket han også.  

Ser frem til Kvitfjell: – Armen er fin igjen

Lagkameratene føler med 25-åringen.
– Det er små marginer her. Han viser at han satser, og tør å gi gass ut av start. Shit happens, det er kjedelig, men du må være villig til å risikere. Og da skjer sånne ting, sier Leif Kristian Haugen til Eurosport.no.
Men selv om han innrømmer å være skuffet, er Kilde like blid som alltid i målområdet.
– Jeg velger å være positiv og se fremover. OL er OL, og det skal skal klaffe ekstremt om du skal lykkes og få en medalje. Det kommer flere sjanser. Nå retter jeg fokuset mot Kvitfjell, sier Kilde til Eurosport.no.
I super-Gen fikk Kilde seg et skremmeskudd da han et lite øyeblikk trodde han hadde mistet armen like før mål. Men tre dager senere kommer 25-åringen med gode nyheter.
– Armen er fin igjen. Jeg merker ikke noe til skaden nå. Nå er det Kvitfjell som gjelder, avslutter Kilde med et glimt i øyet.
  • Ny norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, menn: 15 km fellesstart på Eurosport Player og TVNorge
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38