Mowinckel taklet de tøffe forholdene i det franske skisportstedet på en utmerket måte. 25-åringen endte 39 hundredels sekund bak USAs fartsdronning Lindsey Vonn.
Ved første passeringstid var moldenseren hundredelen foran Vonn. Hun tapte forholdsvis lite nedover traseen. Først mot slutten røk det et par tideler målt opp mot vinnertiden.

Har bare ventet på at hun skal ta det store steget

PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
Mowinckel var hoppende glad da hun så hvilken tid hun hadde oppnådd. En fjerdeplass i storslalåm var det beste hun hadde prestert i verdenscupen. I super-G hadde hun en sjuendeplass fra 2015 som bestenotering på dette nivået.
– Kan hun pekes ut som en medaljekandidat nå?
– Ja, det kan hun. Nå får hun den selvtilliten som hun har manglet: hun har kjørt bra på ski lenge og vi har bare ventet på at hun skal ta det steget. Også har hun hatt litt stang ut, men får hun til en slik runde i OL er hun god nok for en medalje, sier Eurosport sin alpinekspert Tom Stiansen.

– Må ikke tenke på medalje nå

Han påpeker at han tror Mowinckel har mye mer å gå på og at dette kan være starten på noe stort. Men da må hun unngå en feil hun har gjort tidligere.
– Nå blir det mye mer oppmerksomhet rundt henne. Hun gikk jo ut for den del år siden og skulle på pallen og fikk mye oppmerksomhet. Også bleknet det litt fordi de gikk litt høyt ut og ikke innfridde. Men nå sider de at de har lært av den feilen og det tror jeg er veldig lurt. Nå blir det nok en utfordring i og med at hun har på pallen, da blir det litt skriverier og mer oppmerksomhet, men hun må ikke la seg vippe av pinnen, sier Stiansen før han legger til:
– Hun må med andre ord ikke lese for mye på de overskriftene der eksperter sier hun kan ta medalje i OL, hun bør ikke lese dette.

Etterlengtet triumf for Vonn

Vonn tok en etterlengtet triumf. Amerikaneren har de siste årene vært mye skadeplaget. Hennes forrige seier kom i januar da hun vant utforrennet i Garmisch. Det var for øvrig hennes første triumf på over ett år. Hun slo italienske Sofia Goggia med 31 hundredeler.
Tidenes mestvinnende kvinnealpinist er nå oppe i totalt 78 seirer i verdenscupen. Vonn nærmer seg stadig Ingemar Stenmark. Svensken vant 86 ganger i sin storhetstid.
Vonn hadde fordel av å starte tidlig i Val d'Isère, som etter hvert ble mer tåkelagt. I tillegg kom det snødryss som skapte utfordringer.
Lørdagens super-G-renn skulle egentlig vært kjørt i St. Moritz forrige helg, men måtte avlyses på grunn av tåke og sterk vind. Det blir ny super-G allerede søndag, mens det er uklart når det planlagte utforrennet kan kjøres. Fredag ble det klart at det ikke kunne bli noe av denne helgen.
(©NTB)
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38