Populære sporter
All sport
Vis alt

Lot seg inspirere av favorittlagets herjing: – Ganske deilig

Vebjørn Bjørkås

Publisert 15/02/2018 klokken 10:09 GMT+1

Noe av det første Kjetil Jansrud (32) gjorde da han våknet før utforen torsdag morgen, var å se hvordan det hadde gått med favorittlaget Liverpool.

Svindal

Foto: Eurosport

PYEONGCHANG (Eurosport.no):
Fem timer før Kjetil Jansrud suste inn til sølvmedalje bak kamerat Aksel Lund Svindal hadde 32-åringens favorittlag Liverpool akkurat feid banen med Porto i Champions Leauge og vunnet 5-0.
Selv om han ikke stod opp grytidlig på utøverhotellet i Jeongseong for å se kampen selv, var resultatet noe av det første han sjekket før forberedelsene til torsdagens konkurranse begynte.
– Jeg fikk dessverre ikke med meg kampen, men det var ganske deilig å våkne til resultatet. Da begynner man dagen med et smil om munnen, sa han til Eurosport.no
Se sølvløpet til Jansrud. Saken fortsetter under.

– Vil ikke sammenligne utøvere

12 hundredeler skilte de to nordmennene, noe som betyr at Jansrud nå har misset to OL-gull med til sammen 22 hundredeler. Torsdagens sølvgutt bar på ingen måte preg av å være en skuffet mann, og smilte fra øre til øre da han ble spurt om lagkameratens prestasjon i et historisk perspektiv.
– Jeg er ikke fan av å sammenligne utøvere og resultater opp mot hverandre, det er mange som har gjort ville ting i Norge, sa han.
– Men han er kanskje på mange måter Norges mest komplette idrettsutøver. Både i hodet, respekt for andre mennesker, media og hvordan han ter seg er også en viktig del av det å være idrettsutøver, så på den måten synes jeg Aksel er en av de aller, aller største, roste Jansrud.
Det var Kjetil André Aamodt som i seiersrus uttalte at Lund Svindal nå var tidenes norske idrettsutøver, noe hovedpersonen selv tok med sedvanlig fatning.
– Når det kommer fra ham så betyr det noe, men det er fort gjort å bli revet med i øyeblikket slik som det var nå, så det tar jeg med knusende ro. Men når det først er noen som skal si det, så er det hyggelig at det er han som sier det, sa tidenes første norske OL-gullvinner i utfor.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame