PYEONGCHANG (Eurosport.no):
Fem timer før Kjetil Jansrud suste inn til sølvmedalje bak kamerat Aksel Lund Svindal hadde 32-åringens favorittlag Liverpool akkurat feid banen med Porto i Champions Leauge og vunnet 5-0.
Selv om han ikke stod opp grytidlig på utøverhotellet i Jeongseong for å se kampen selv, var resultatet noe av det første han sjekket før forberedelsene til torsdagens konkurranse begynte.
Alpint
Jansrud sikret super-G-cupen med hjemmeseier: – Det er absurd
11/03/2018 PÅ 11:34
– Jeg fikk dessverre ikke med meg kampen, men det var ganske deilig å våkne til resultatet. Da begynner man dagen med et smil om munnen, sa han til Eurosport.no
Se sølvløpet til Jansrud. Saken fortsetter under.

– Vil ikke sammenligne utøvere

12 hundredeler skilte de to nordmennene, noe som betyr at Jansrud nå har misset to OL-gull med til sammen 22 hundredeler. Torsdagens sølvgutt bar på ingen måte preg av å være en skuffet mann, og smilte fra øre til øre da han ble spurt om lagkameratens prestasjon i et historisk perspektiv.
– Jeg er ikke fan av å sammenligne utøvere og resultater opp mot hverandre, det er mange som har gjort ville ting i Norge, sa han.
– Men han er kanskje på mange måter Norges mest komplette idrettsutøver. Både i hodet, respekt for andre mennesker, media og hvordan han ter seg er også en viktig del av det å være idrettsutøver, så på den måten synes jeg Aksel er en av de aller, aller største, roste Jansrud.
Det var Kjetil André Aamodt som i seiersrus uttalte at Lund Svindal nå var tidenes norske idrettsutøver, noe hovedpersonen selv tok med sedvanlig fatning.
– Når det kommer fra ham så betyr det noe, men det er fort gjort å bli revet med i øyeblikket slik som det var nå, så det tar jeg med knusende ro. Men når det først er noen som skal si det, så er det hyggelig at det er han som sier det, sa tidenes første norske OL-gullvinner i utfor.
PyeongChang
Skeptisk til fersk OL-øvelse: – Ikke det vi trener på
18/02/2018 PÅ 16:59
PyeongChang
Kjetil Jansrud usikker på fremtiden: – Flere ting som skal klaffe
16/02/2018 PÅ 13:36