PYEONGCHANG (Eurosport.no): Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher kjemper en innbitt kamp både i slalåmcupen og storslalåmcupen denne sesongen. Østerrikeren har stadig sneket seg foran Kristoffersen på resultatlisten og skaffet seg et forsprang på solide 249 poeng totalt.
Også i OL har Hirscher tatt føringen i gigantduellen, med to gull mot Kristoffersens ene sølv. Etter kombinasjonsgullet forrige mandag uttalte verdenscuplederen til Eurosport at han allerede da var fornøyd med fangsten i PyeongChang. Det vil ikke 23-åringen fra Rælingen være med på.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
– Kombinasjon teller ikke, det gjør det ikke. Det er storslalåm og slalåm som teller for ham, så det sier han bare for å dempe forventningene, kontrer Kristoffersen, før han igjen understreker:
– Kombinasjon teller ikke på samme måte som slalåm og storslalåm gjør for ham, det gjør det absolutt ikke.
Saken fortsetter under videoen
Så selv om Hirscher fikk en pangstart på OL med gull i den værutsatte kombinasjonen, for så også å være overlegen i storslalåm, mener Kristoffersen at det fortsatt er østerrikeren som har presset på seg.
– Det var en østerriksk sportskommentator som sa at om han tar gull i både storslalåm og slalåm så er det som forventet, mens om han bare tar han ett gull, så er det helt ok. Forventningene er at han skal ta gull i begge øvelsene. Det er sannsynligvis også hans siste OL, mens jeg i hvert fall har to, kanskje til og med tre OL igjen, så jeg tar det med knusende ro, sier han.
Men at Kristoffersen har bedre tid til å sanke OL-medaljer enn sin 28 år gamle konkurrent er ingen fordel under dette OL ifølge ham selv.
– Det gir meg ikke noe psykisk overtak på ham at jeg har flere OL igjen. Det er han som er best på ski per dags dato og det er han som har vunnet flest verdenscuprenn denne sesongen og tatt de siste rennene, så det er han som har overtaket, sier Kristoffersen.
Den herlige slalåm-duellen ser du natt til torsdag kl. 02.00 (1. omgang) og kl. 05.30 (2. omgang) på TVNorge og Eurosport Player!
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38