• Ny norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, menn: 15 km fellesstart på Eurosport Player og TVNorge
OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Leif Kristian Nestvold-Haugen hadde et strålende utgangspunkt før andre omgang og lå på en tredjeplass kun tre hundredeler bak sølvplassen og 66 hundredeler bak suverene Marcel Hirscher. Verre var det for Henrik Kristoffersen som virkelig måtte gi gass og slippe seg løs ettersom han var i underkant av syv tideler unna medalje etter første omgang.
Det ble en ny norsk sølvmedalje i alpint denne gangen til Henrik Kristoffersen som leverte en enorm andre omgang. Men ingen kunne gjøre noe med Marcel Hirscher som suste inn til et nytt suverent OL-gull over ett sekund foran nordmannen.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
– Dette er overlegent. Han er så klok, kjører så bra. Vinner med overlegen margin. Han har tid til en kopp te, utbrøt Eurosports ekspert Tom Stiansen.
Saken fortsetter under videoen:

Råkjøring av Kristoffersen

Selv om løypa ikke passer Henrik Kristoffersens stil og teknikk leverte han en enorm andre omgang. 23-åringen åpnet litt for passivt, men etter toppartiet var håndbrekket virkelig av. Nordmannen kjørte elegant avsluttet sterkt og tok en klar ledelse i mål. Råkjøringen holdt til et sølv fire hundredeler foran Alexis Pinturault.
– Jeg var skuffa etter førsteomgang, men nå er jeg ikke det. Hirscher er umulig å gjøre noe med. Skulle jeg slått han da hadde jeg måttet kjøre over evne ganger tusen. For øyeblikket er han så god at det er for mye å be om, å slå han, sier nordmannen.
23-åringen var usikker på om det holdt til medalje og det ble noen skikkelige nervepirrende minutter for ham i målområdet, men til slutt kunne han hanke inn sølvet. Faktisk slo Kristoffersen Hirscher med fire hundredeler i andre omgang.
– Alt ble ødelagt av første omgang, men jeg viste at jeg kan stå på ski. Det satt bedre i henget, sa Henrik Kristoffersen til Eurosport etter den andre omgangen.
  • Ny norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, menn: 15 km fellesstart på Eurosport Player og TVNorge
Saken fortsetter under videoen:

Haugen holdt igjen for mye

At det satt bedre i svingene er Eurosports alpinekspert helt enig i, som synes nordmannen kjørte elegant i midtpartiet og ned.
– Han kjørte mye renere nå. Han knakk koden der, oppsummerte Tom Stiansen.
Leif Kristian Nestvold-Haugen slapp gasspedalen i andre omgang og kjørte ikke like bra som sin landsmann. Det holdt til en 8. plass.
– Han holdt igjen for mye, sa Stiansen.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38