Det internasjonale skiforbundet (FIS) har foreslått å flytte utforen en dag fram, men det ønsket ikke Den internasjonale olympiske komité å være med på.
– Vi har diskutert å framskynde rennet til lørdag, men for IOC var ikke det en mulighet. Dette er IOCs avgjørelse. Vi kan bare tilby dem løsninger fra et sportslig ståsted, sier FIS' renndirektør Markus Waldner.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
Han forteller at gondolene kommer til å stoppe hvis vindkastene går over 15,5 meter i sekundet. Det vil i så fall stanse transporten av fartskjørerne som skal til toppen for å sette utfor.
– Vi ser at vi har tøffe forhold i vente fra og med søndag. Dessverre er værmeldingene her (i Sør-Korea) veldig presise, sier Waldner.
Et utsatt alpinrenn vil ikke være nytt i OL-historien. I 1998 slet man med å få arrangert utforrennet under lekene i Nagano. Det ble flyttet på hele tre ganger på grunn av tung snø og regn.
Under Vancouver-OL i 2010 ble utforkonkurransen utsatt i to dager.
Torsdagens utfortrening gikk greit unna. Der var Kjetil Jansrud nest raskest. Sammen med Aksel Lund Svindal er han blant favorittene til å vinne OL-utforen i Sør-Korea. Norge har aldri klart å ta olympisk gull i disiplinen.
(©NTB)
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38