PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Natt til søndag hadde Leif Kristian Nestvold-Haugen muligheten til å hente hjem sin første OL-medalje. Etter imponerende kjøring i første omgang var Nestvold-Haugen beste norske på tredjeplass, 0,66 sekunder bak østerriske Marcel Hirscher.
Da 30-åringen satte utfor etter pausen ledet Henrik Kristoffersen i mål, etter meget sterk kjøring i den andre delen av rennet. Med det kunne Nestvold-Haugen sørge for to nordmenn i tet med kun franske Alexi Pinturault og nevnte Hirscher igjen på toppen, men det ville seg ikke for Lommedalskjøreren.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
Som så mange ganger før i sesongen maktet ikke Nestvold-Haugen å gjennomføre to like gode og stabile omganger. Etter å ha kjørt jevnt med Kristoffersen i toppen av traseen gikk det tråere nedover i hengene, og i mål klokket 30-åringen inn på sjetteplass og var med det ute av kampen om medaljene.
– Jeg prøvde å gjøre mitt. Jeg konsentrerte meg om mitt og prøvde å angripe, og syns jeg egentlig gjorde en hederlig innsats. Jeg økte på toppen og hadde en bra start, så gikk det litt tid på midten og da holdt ikke det, sier Nestvold-Haugen til Eurosport.no før han legger til:
– Det er veldig små marginer som avgjør i den sporten her. Selv om det med det blåtte øyet kan se veldig pent ut går det fort seks-sju tideler uten at du legger merke til det, og det kan være nok.
Saken fortsetter under videoen

Fornøyd tatt sesongen i betraktning

Det ble ikke edelt metall for Nestvold-Haugen i OL-sammenheng denne gangen. Men, han depper slettes ikke over det, når han ser tilbake på prestasjonene han har levert tidligere i sesongen.
– Jeg var ikke så nervøs når jeg kjørte egentlig. Jeg leverer mitt beste storslalåmløp i år og er med og lukter der oppe, så jeg burde være fornøyd, sier nordmannen, som var langt i fra overrasket over å se hvem som kapret medaljene.
– Ser du på pallen er det de tre som har vært best i år og i fjor, og sånn sett er det fortjent. Jeg viser litt av hva jeg kan og gir meg selv en mulighet til å kjempe om medalje. Det gikk ikke i dag, men jeg har flere muligheter, meddeler Nestvold-Haugen, med tankene nå rettet mot det kommende slalåmrennet torsdag neste uke.
Saken fortsetter under videoen

Hyller lagkameraten

Selv om det ikke holdt til medalje for 30-åringen gleder han seg over lagkompisen Henrik Kristoffersen, som etter en skuffende 10. plass i første omgang virkelig leverte i annenomgangen og sikret sølvet.
– Jeg er ikke sjokkert over at han (Kristoffersen) gjør en så god omgang. Han var relativt sulten og irritert etter første, og da skal det mye til for å stoppe han, sier Nestvold-Haugen.
Sjokkert var han heller ikke over at Marcel Hirscher sto igjen på toppen av podiet, etter å utklasset resten av konkurrentene.
– Hircher kjører styggfort han også. Han viser at han er best, og vinner. Sammen med (Ingemar) Stenmark er han nok den beste gjennom tidene.
Hirscher vant til slutt med overlegen margin, 1.27 sekunder foran Kristoffersen. Alexi Pinturault fikk med seg bronsemedaljen, ytterligere fire hundredeler bak.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38