I midten av oktober slo Aleksander Aamodt Kilde hodet i kneet på trening og pådro seg hjernerystelse. 25-åringen omtalte det selv som «et komisk fall».
Flere uker senere sliter han fortsatt med etterdønninger fra uhellet.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 KLOKKEN 09:50
– Det er veldig udefinerbart, det med hjernerystelse og hvordan formen er. Det kjennes greit ut på det jeg gjør, men jeg gjør jo svært lite. Jeg er i en pensjonisttilværelse for øyeblikket, sier Kilde til NRK.
Nå prøver han å stenge de negative tankene ute - noe som er alt annet enn enkelt.
– Man sitter og gjør ingenting, og prøver å få tankene til å løpe om ting som ikke har med hodet å gjøre. Et kne kan du ta bilder av, og se hvordan det ligger an. Hodet er helt etter symptomer, for du kan ikke se på noe bilde om jeg er klar til å kjøre på ski. Det er rett og slett frustrerende. Du håper det skal være bedre fra dag til dag, så utfordrer du deg litt og får tilbakeslag.
OL er fortsatt tre måneder unna. Men med all usikkerheten tør ikke Kilde ta noe som helst for gitt.
– Man tenker «ryker sesongen?», «kommer jeg til å bli bedre?», «får jeg lov å reise snart?». Jeg prøver å sette tankene på ting som er positivt og tenke fremover.
Alpinkometen, som har sju podiumsplasser de to siste sesongene, skulle egentlig vært i Colorado og forberedt seg til verdenscuprennene i Lake Louise. I stedet sitter han hjemme i Norge. Der handler det om å ta livet mest mulig med ro - og håpe på at ting bedrer seg.
– Jeg har ligget mye stille og tatt det med ro nå i tre uker. Jeg har prøvd meg litt fram og skulle egentlig reist med de andre gutta lørdag, men det trengte en uke til for å se hvordan bedringen blir. Akkurat nå ser det ganske greit ut. Jeg vil si jeg ser lyst på muligheten til å ta turen over etter hvert. Men om det blir på fredag som antatt, vet jeg ikke, sier Kilde.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 KLOKKEN 03:38