PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Jonathan Nordbotten hadde gledet seg lenge til OL-slalåmen, og håpte å kunne henge i kampen om en topplassering etter førsteomgangen.
Istedet endte hans OL-eventyr i slalåm etter 15 sekunder på grunn av en svikt hos servicemannen hos skimerket Head, som Nordbotten kjører for.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
– Det var rett og slett servicefeil. Det var bindingen som var feilinnstilt. Dessverre. Jeg kan ikke si så mye på det, det var en som ikke gjør jobben sin. Jævlig synd, sier en skuffet Nordbotten til Eurosport.
– Det må være utrolig bittert i et OL?
– Ja, det er liksom fire år til neste gang. Det er ikke så mye mer å si. Jævlig skuffende og utrolig kjedelig. Jeg har sett frem til denne slalåmen her, forberedt meg godt, og hatt stigende formkurve på trening de siste dagene, sier han.
Se hvordan skien til Nordbotten løsnet midt i løpet. Saken fortsetter under.

Kjempet i toppen

Nordbotten åpnet sin omgang svært bra og hang med i teten, like bak ledende Henrik Kristoffersen på de to første passeringene.
– Jeg har kjørt bra på ski på trening, og kom bra i gang, og følte at tempoet og hastigheten var inne. Så er det såpass tett at du kan liksom, du må bare gi gass og virkelig prøve å gå for det hele veien. Det er jo også en andreomgang som kommer, der mye kan skje. Så det var veldig surt, sier han.
Eurosport-ekspert Lasse Kjus kan ikke forstå at en slik feil skal skje i et OL.
– Det skal ikke skje. Servicemannen har fire ting å passe på før start. Det er fjæra på forbinding, fjæra på bakbinding, nedtrykket på bakbindingen og fremovertrykket på bakbinden. Det er fremovertrykket på bakbindingne han har glømt å sjekke. Det er synd i et OL, sier Kjus.
– Har du opplevd det selv i din egen karriere?
–Nei, jeg har ikke opplevd det. Jeg opplevde det én gang da jeg var åtte år, og pappa hadde glemt å skru opp fjæra på bindingene mine. Da gikk jeg på tryet, men jeg har ikke opplevd det siden den gang, sa Kjus.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38