Lindsey Vonn er en av USAs største vintersportstjerner.
Alpinisten er kjent for sine sterke meninger, og nylig uttalte hun følgende i et intervju med CNN om sin deltakelse i OL i PyeongChang:
– Vel, jeg håper å kunne representere folket i USA – ikke presidenten.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 KLOKKEN 09:50
Og fortsatte:
– Jeg ønsker å representere landet mitt på best mulig måte. Jeg mener det er mange av våre politikere som ikke gjør det.
Intervjuet har skapt sterke reaksjoner, og nå har Vonn tatt til Instagram for å lette på sine følelser.
Se hele Instagram-meldingen i bunnen av saken
– Jeg har mottatt svært mange tilbakemeldinger, både positive og negative. Poenget jeg forsøkte å få frem er at alle olympiske atleter representerer landet sitt som helhet, og er ikke representative for dets politikere eller et spesifikt parti, åpner hun innlegget med.
33-åringen avslører også at noen av meldingene har gått sterkt inn på henne.
– Mine utsagn har åpnet opp øynene om hvor delt vi er som folk. Det gjør vondt å lese kommentarer hvor folk håper at jeg brekker nakken eller at Gud straffer meg for å være «anti-Trump». Vi må finne en måte å skyve våre forskjeller til side og finne en felles, akseptabel måte å kommunisere på. Er det galt å håpe på en bedre verden?
Vonn sier også at hun merker at folk ikke ser på amerikanere på samme måte som før.
– Mens jeg har reist rundt i verden den siste tiden, har det gått opp for med at folk ikke lenger ser på USA som et symbol på håp, inkludering og samhold. Du kommer ikke unna en eneste avis eller TV-kanal uten å legge merke til hvordan folk setter spørsmål ved i hvilken retning det amerikanske folk er på vei.
Hun avslutter innlegget med følgende beskjed i forkant av OL i PyeongChang:
– Alt dette er mye større enn ski og OL. Jeg kommer til å bruke de to neste månedene på å fokusere på hva jeg kan gjøre akkurat nå, og det er å konkurrere for mitt land. Ved å gjøre det, håper jeg at vi amerikanere fortsatt kan være den «skinnende byen på toppen av bakken».
Her er hele Vonns Instagram-melding:
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 KLOKKEN 03:38