Nok en gang måtte Henrik Kristoffersen se at verdenscupseieren glapp, og nok en gang kunne Marcel Hirscher stå øverst på pallen. Tredjeplassen på søndagens slalåmrenn i sveitsiske Adelboden bør ikke være betryggende for skikjøreren fra Rælingen. Bakken og traseen burde nemlig passet ham langt bedre enn den som venter i OL i PyeongChang.
– Kristoffersen kjører fantastisk i det bratteste og vanskeligste partiet, men virker tilfreds med det og bruker litt for lang tid på den siste delen av løypa, sier Eurosports kommentator og tidligere alpinist Håkon Bjercke.
Dermed er det snart et helt år siden Kristoffersen sist vant et verdenscuprenn.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50

– En stor ulempe

Kristoffersen er en løper som trives bedre jo mer utfordrende løypa er. Det er på verdenscup på steder som Adelboden, Wengen og Kitzbühel Kristoffersen virkelig kan hevde seg. I førstnevnte ble det ikke seier i helgen.
– Jo vanskeligere og jo mer urytmisk en løype er, jo mer kommer Henrik til sin rett, sier Bjercke.
Problemet med det er at slalåm- og storslalåmløypene i OL som regel alltid settes enkle.
– Vanligvis er løypene i OL lettere enn de i verdenscupen, sannsynligvis slik at flere nasjoner kan henge med. Men det er også en stor ulempe for Kristoffersen som kommer til å få det enda vanskeligere i OL enn han gjør her i dag, tror alpinkommentatoren.
  • Se alt fra OL i PyeongChang på Eurosport Player. Få tilgang her.

Foss-Solevåg en joker

Bjercke påpeker at løypa i Sotsji i 2014, der Kristoffersen sikret bronse, var uvanlig tøff til å være i et olympisk mesterskap. Han vet ikke med sikkerhet hvor tøff eller enkel traseen i PyeongChang kommer til å være, men snakker av erfaring fra tidligere OL.
– Da har alpinister som André Myhrer og svenske Mattias Hargin en kjempefordel da de er eksperter på rytmiske og litt slakkere bakker.
– Og så må vi ikke glemme Sebastian Foss-Solevåg. Han elsker de litt enkle løypene og kan kjempe helt i toppen i Sør-Korea.
Nordmannen kjørte også solid i den tøffe slalåmløypa i Adelboden søndag med en 7. plass.
– Sebastian har kjørt veldig stabilt denne sesongen, og kan bli en spennende løper å følge, sier Bjercke.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38