OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Henrik Kristoffersen fikk det ikke til å stemme i 1. omgang av søndagens storslalåmrenn. Nordmannen startet fint, men slet med timingen i svingene og kjørte inn til en 10. plass hele 1.31 bak storfavoritten Marcel Hirscher.
Nordmannen vet ikke helt hvorfor det gikk galt. Selv synes han at han angrep portene, men innrømmer at han ikke helt liker hvordan løypa er stukket.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
– Jeg synes ikke jeg kjørte så dårlig. Jeg vet ikke helt. Det er mye til Hirscher. Jeg følte det gikk fort hele veien, men ser jeg er 1.31 bak. Da tenkte jeg hvor fort går det for de andre. Dette er en av de raskeste storslalåmene jeg har kjørt i år, sier Kristoffersen til Eurosport.
Eurosports alpintekspert mener løypa ikke favoriserer nordmannen.
– Han var myk og fin øverst, men han klarte ikke helt de direkte overgangene. Det ble en litt dødfase mellom hver sving synes jeg. Han startet svingene en halv meter til en meter senere enn Hirscher. Da får du betale for det. Du får ikke bygget opp like mye spenning i utstyret og får ikke like mye fart i fallretningen, sier Eurosports alpintekspert Tom Stiansen.
Både Aleksander Aamodt Kilde og og Kjetil Jansrud kjørte ut.

Enorm omgang av Nestvold-Haugen

Bedre gikk det for Leif Kristian Nestvold-Haugen. Nordmannen suste inn til en 3. plass kun 66 hundredeler bak Hirscher. Dermed er det kun tre fattige hundredeler som skiller Nestvold-Haugen og Alexis Pinturault som ligger på 2. plass.
– Det var gøy. Det var litt vilt. Det er vanskelig å vite hva det kan holde til når man kjører, men jeg satte på bevegelse fra start , angrep og stod i skiene. Det fungerte bra, sier Nestvold-Haugen etter omgangen.
– Tre tideler med tredje og sjette. Du må risikere i andre omgang?
– Ja, du kan ikke hvile eller slappe av. Det er samme oppgave. Jeg må gi gass, sier Nestvold-Haugen.
Saken fortsetter under videoen:
– Det er helt fantastisk. Det norske laget viser at de har flere utøvere på lur når Kristoffersen, kommenterte Stiansen.
For det meste ligger til rette for et nytt OL-gull til Kristoffersens argeste konkurrent og rival. Marcel Hirscher viste at han nærmest er i en egen klasse og suste ned til bestetid.
– Han har full kontroll. Han kjører så disiplinert over ytterskien, kommenterte Håkon Bjercke.
Saken fortsetter under videoen:

Kilde og Jansrud kjørte ut – knall og fall rett før mål

Det ble også knall og fall i storslalåmrennet. Østerriske Manuel Feller kjørte en nydelig løp, men feilet rett før mål. For istedenfor å kjøre inn til det som kunne blitt ny bestetid seilet han på rompa over målstreken.
– Hirscher kjørte veldig likt som Feller egentlig, bortsett fra de to siste portene, kommenterte Stiansen.
Det gikk også hardt utover italienske Luca de Aliprandini som slo seg kraftig i et fall likt Feller. Han kom seg imidlertid opp igjen og kjørte inn i målområdet på en ski, men hadde tydelig vondt i armer og bein etter det brutale møtet med sikkerhetsnettet.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38