Alpint
PyeongChang

Ekspertenes klare tale før OL: – Med hodet på rett plass kan Mowinckel ta gull

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Ragnhild Mowinckel

Foto: Scanpix

AvTrond Arvid Alund
23/01/2018 på 21:51 | Oppdatert 23/01/2018 på 22:01

Eurosports Håkon Bjercke og Tom Stiansen mener Molde-jenta er medaljekandidat i tre disipliner, og at hennes aller største gullhåp er i storslalåm.

  • Se OL med Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang

Med 17 dager igjen til OL i PyeongChang er 25-årige Ragnhild Mowinckel i sitt livs form. Etter å ha satt karrierebeste i tre disipliner denne sesongen og en ny personlig bestenotering med 2. plass i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag, blir hun nå stemplet som en meget reell gullkandidat av flere.

PyeongChang

Avslører hemmeligheten bak sitt rekord-OL

21/02/2018 PÅ 04:21

En av de som roser alpinisten opp i skyene er Eurosports kommentator Håkon Bjercke. Han mener forvandlingen mange nå bevitner kan være en gjentakende utvikling som tidligere førte til uventet OL-suksess i 1998:

– Om vi tenker 20 år tilbake til OL i Nagano og Hans Petter Buraas er historien slående lik. Buraas tok sin første pallplass et par uker før OL og gikk der etter hen og vant gullet. Kanskje vil historien gjenta seg, sier Bjercke til Eurosport.no, mens han presiserer at selvtilliten hun nå drar med seg inn mot de olympiske lekene etter de siste ukers resultater kan bli den helt avgjørende faktoren.

– Det kan bli gull

I følge Bjercke er det disiplinen storslalåm gullmuligheten er aller størts hva angår Mowinckel. Det er ekspertkommentator Tom Stiansen enig i, som også tillegger sulten en veiende forskjell på om det blir metall i edleste valør eller nederlag.

– Tilfeldigheten gjorde at hun ikke vant storslalåmen tirsdag, hvor marginene var minimale. Men med given hun får nå og sulten som bygger seg opp kan marginene bikke hennes retning under OL. De kan føre til gull, sier Stiansen til Eurosport.no, før kollegaen legger til:

– Formen til Mowinckel er knallbra og hun melder seg stadig på i flere disipliner. I super-G tror jeg det kan bli bronse, mens jeg tror muligheten for gull er størst i storslalåm. Det kommer an på dagen og løypa, men med hodet på rett plass kan Mowinckel ta gullet der, kommenterer Bjercke.

Et gull på damesiden vil henge høyest

At Norge står uten OL-gull i utfor for menn er ingen hemmelighet. Men selv om Aksel Lund Svindal eller Kjetil Jansrud skulle håve inn førsteplassen i fartsdisiplinen 11. februar vil et eventuelt gull på damesiden være en om enda sterkere prestasjon, mener alpinekspertene.

– Vi har dominert i utfor på herresiden i mange år i verdenscupen, så selv om vi skulle ta gull der og det ville være en enorm prestasjon vil ikke det være like overraskende som om Mowinckel skulle ta gull, beretter Bjercke før han utdyper:

– Vårt første potensielle gull til en av alpinistkvinnene vil være en større prestasjon, og vil sannsynligvis bli rangert høyere enn noe annet innen sportsgrenen.

Mowinckel er det nye navnet på full fart opp og frem. Kanskje kan Molde-jenta bli Norges nye yndling fra vintersportsverdenen i Sør-Korea om to og en halv uke.

Relatert
AlpintPyeongChangRagnhild Mowinckel
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Alpint

Ventetiden over etter 50 dager: Pokalen på plass i Oslo

30/04/2020 PÅ 09:08

Siste videoer

Alpint

Her må Kristoffersen bryte rett før målgang

00:01:40

Mest populært

Eliteserien

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

I GÅR PÅ 10:17