Denne helgen kjører Kristin Lysdahl verdenscuprenn i slalåm i finske Levi, men hun tør ikke håpe på et like sterkt resultat som 8. plassen i Sölden.
– Sesongåpningen gikk jo ganske mye bedre enn forventet, så det var gøy. Jeg hadde egentlig et mål om å etablere meg blant de 30 beste i verdenscupen, men etter Sölden har forventningene økt veldig, forteller 21-åringen.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50

- En medaljekandidat

Før sesongåpningen hadde hun heller ikke turt å drømme om en OL-plass, men nå ser hun at det er gode muligheter for at hun drar til PyeongChang i februar.
Eurosports alpintekspert og tidligere verdensmester i slalåm, Tom Stiansen, tror ikke bare Lysdahl kommer til OL. Han tror hun kan hevde seg helt i toppen.
– Jeg synes Kristin Lysdahl kjørte bunnsolid i Sölden. Samtidig var det ikke noe ekstravagant kjøring, men helt vanlig kjøring fra henne, og det holdt jo til en 8. plass. Så hvis hun får bygd litt selvtillit nå inn mot OL, tror jeg hun kan være en medaljekandidat.
Han får støtte av Lasse Kjus som også blir å se i Eurosports ekspertteam i PyeongChang.
– Det blir spennende å se utviklingen hennes. Sölden er en veldig vanskelig teknisk løype og krever mye fysikk, så når du åpner bra der lover det godt for sesongen, sier Kjus.
Lysdahl sier hun synes det er veldig gøy og motiverende at de tidligere alpintstjernene har tro på henne.
– Nå må jeg bare innfri forventningene, sier 21-åringen som vant storslalåmcupen i Europa i fjor.

Uredd løper

Den relativt ukjente alpinisten forteller at hennes store styrke i bakken, er at hun er uredd.
- Jeg tør å angripe og tør å gå rent. Jeg søker alltid fart, og er ganske uredd sånn sett.
Det kan bli en stor fordel i Pyeonchang der løypene, ifølge Eurosports alpinteksperter, er tøffe og teknisk krevende.
Lysdahl er én av flere norske alpinister som kan hevde seg på kvinnesiden det kommende mesterskapet. Lasse Kjus drar frem fartskjører Ragnhild Mowinckel og slalåmkjører Nina Løseth som de største norske medaljehåpene i OL.
- Mowinckel er en fantastisk skiløper. Hun mangler akkurat den siste farten, men at hun kjører så fort i storslalåm så tidlig i sesongen, det lover veldig bra for super-G og utfor.
- Nina Løseth er jo en av de større tekniske løperne i troppen, men i fjor hadde hun en tendens til å kjøre med innoverlening. Og så mangler hun litt på fysikken, men jeg tror hun både har jobbet med det og med teknikken i sommer, sier Kjus.

- Flere som kan lykkes

Både Kjus, Stiansen og Eurosports tredje alpintekspert i PyeongChang, Kjetil André Aamodt tror Norge har bedre forutsetninger for en OL-medalje på kvinnesiden i alpint enn vi har hatt på veldig mange år.
- Det har jo vært den beste sesongåpingen på 15 år! Vi har hatt utøvere som er større favoritter til å ta medalje, med Andrine Flemmen og Trine Bakke som hadde flere verdenscupseire, men tidligere har det vært tynnere på damesiden. Norge er fortsatt outsidere, men med denne sesongstarten er vi på riktig vei, mener Aamodt.
Lysdahl på sin side er helt sikker: Norge kommer til å få en svært etterlengtet medalje i Sør-Korea.
- Denne gangen er det flere som kan lykkes, og det tror jeg er veldig bra. At ikke alt presset ligger på én utøver. Jeg tror absolutt det blir norsk OL-medalje til en av jentene.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38