OL i PyeongChang nærmer seg med stormskritt, og allerede et år før lekene går av stabelen, gikk Olympiatoppen ut med et offensivt mål om 30 norske medaljer i Sør-Korea. Mange av disse er ventet å komme i nasjonalidretten langrenn, men skal vi tro Eurosports alpintekspert, Kjetil André Aamodt, kommer alpinkjørerne til å bidra så mangt de også.
– Jeg tror vi tar medalje i både utfor, super-g, slalåm og storslalåm. Er vi heldige klarer vi kanskje én eller to til, sier eksperten som også tror Norge kan imponere på kvinnesiden.

– Skaper fart ut av hver eneste sving

PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 KLOKKEN 09:50
Forrige helg gjorde Aksel Lund Svindal et kanoncomeback i verdenscupen etter kneoperasjonen i januar.
– Jeg tror han vil prestere godt i de første verdenscuprennene, men OL kommer først i februar så vi får se om kroppen hans tåler det.
– Når det er sagt så passer løypene der borte Svindal godt, sier Aamodt.
Alpinteksperten beskriver særlig utfor- og super-g-traseen som perfekt for de norske fartskjørerne.
– Den har sånne sugende halvbanansvinger som jeg kaller det, hvor det ikke er så bratt. Våre gutter er de beste fysiske, de er store og sterke og klarer å skape fart ut av hver eneste sving, så den løypa passer de norske gutta veldig godt, forklarer Aamodt.

Jansrud vant i prøve-OL

Han drar frem Kjetil Jansrud som Norges kanskje sikreste medaljekort.
– Jansrud vant jo utforen der da det var prøve-OL, og det viser hvor godt denne bakken passer han og de norske gutta.
Jansrud var raskest i begge treningsomgangene før rennet, og fortalte at han trivdes særdeles godt i OL-traseen i sørkoreanske Jeongseon.
– Det er en god bakke, med store hopp og masse terreng. Den er litt kortere enn de vanlige utforløypene, men det gjør at absolutt alle kommer med en aggressiv innstilling, sa Jansrud til NTB etter seieren i fjor.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 KLOKKEN 03:38