PYEONGCHANG (Eurosport.no):
Herrenes OL-utfor i PyeongChang ble søndag avlyst på grunn av for sterk vind. Allerede før utøverne hadde nådd bakken i de sør-koreanske fjellene tikket meldingen inn om at værgudene ikke var i det gavmilde hjørnet.
Både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal markerte seg på lørdagens trening med svært gode tider, og var på forhånd pekt ut som to av søndagens største favoritter. Også Aleksaner Aamodt Kilde var med i sjiktet like bak de aller beste. Nå må trioen i stedet omstille og forberede seg på kombinasjon tirsdag, før utforkonkurransen går torsdag morgen lokal tid, om alt går etter planen.
PyeongChang
OL-legendens oppsiktsvekkende spådom: – Det er ikke umulig
09/02/2018 PÅ 09:53
– Man har alltid lyst til å konkurrere, men vi har også lyst på like forhold. I alpint er vi vant til utsettelser og avlysninger, og det er vi vant til å forholde oss til. Det er ikke noe spesielt dette her. Da skal vi bare sørge for å være klare til det er like forhold og bedre vær enn det er i dag, sier sjef for de norske alpinistene, Claus Ryste, til Eurosport.no.
Ryste mener imidlertid at endringene i programmet i kan være godt nytt for de tre norske medaljehåpene, og da særlig lagets to eldste.
– De skal ha mer enn nok erfaring og er sterke på det her. Jeg tror måten vi håndterer det på egentlig er fordel Norge – at vi klarer å være både mentalt og fysisk forberedt til torsdag, forklarer han.
Selv om utsettelser i et OL normalt sett sitter langt inne hos arrangøren, sier renndirektør Marcus Waldner til Eurosport.no at søndagens avgjørelse ble fattet relativt fort.
– Det var en ganske enkel avgjørelse, og egentlig ikke noen overraskelse for oss. Værmeldingen sa allerede i går at vi kunne forvente oss sterk vind i bakken, så vi dro tidlig opp til bakken i dag for befaring, og da var allerede gondolen stoppet. Det var veldig sterk vind fra toppen til midten av bakken, så det var ganske klart at vi ikke hadde noen andre muligheter i dag. Når det i tillegg er meldt enda sterkere vind utover formiddagen bestemte vi oss for å avlyse, forklarer Waldner.
Også mandag er det meldt kraftig vind, noe som gjør at alpinistene får to rolige dager da treningen før kombinasjonen også avlyses.
– Det er selvfølgelig dumt at vi måtte avlyse første konkurranse. Vi har hatt tre gode dager med trening og utøverne var veldig giret på å komme i gang med konkurranse. Løypen er også i knallgod stand, men værgudene spilte ikke på lag. På tirsdag kommer vi til å gjøre det vi kan for å få i gang trening i kombinasjon. Jeg er ganske sikker på at det vil være mulig da, sier Waldner.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50