Italienske Paris var fullstendig fryktløs underveis og tok seieren 0,20 sekunder foran sveitseren Beat Feuz (31). Lederen av utforverdenscupen jaktet sin første seier i «Die Streif», men klarte heller ikke denne gangen å ta steget opp til øverste trinn på pallen.
Der havnet Paris for tredje gang i karrieren.
Forholdene bedret seg etter hvert, og fra startnummer 27 kjørte Otmar Striedinger ned til 3.-plass som beste østerriker på en dag landets antatt beste sviktet.
Sölden
Trosser smertene etter ulykken: – Helsa er litt sekundær
19/10/2021 PÅ 11:24
Fra startnukmmer 41 kjørte landsmannen Daniel Danklmaier inn til 5.-plass. Det er uvant kost.
Adrian Smiseth Sejersted ble beste nordmann. Han luktet på plasseringer på pallen underveis, men tapte litt tid mot slutten. I mål var 1,27 sekunder bak Paris.
24-åringen endte på 13.-plass, og det var karrierebeste. Det beste fra før var en 14.-plass.

Stemte ikke

Aleksander Aamodt Kilde (26) kjørte bra på toppen, men fikk det ikke til å stemme i nedre halvdel. Da ble det for langt opp for nordmannen.
– Jeg er ikke superhappy, men heller ikke veldig, veldig skuffet. Dette ble som fryktet, det ristet godt under foten og sikten var heller ikke bra. For meg gikk det roligere, og det tar jeg som et godt tegn, sa Kilde.
Han fortalte at han følte seg offensiv og fin på toppen.
– Resten var ok. Det er ikke noe spesielt jeg kan sette fingeren på. Nå handler det om å være mer offensiv under søndagens super-G, sa Kilde etter 18.-plassen.

Skadde veteraner

Aksel Lund Svindal sliter med kneet og bestemte seg torsdag for at han ikke ville stille fredag. Fredag kom også beskjeden om at han ikke kjører super-G søndag, og at han heller ikke er med i Garmisch-Partenkirchen neste helg.
Svindal sparer kneet helt til VM i Åre i februar. Det gjenstår å se om han er i stand til å kjøre der.
Kjetil Jansrud pådro seg brudd i to fingrer tidligere i uken og var heller ikke med fredag. Jansrud kjemper også mot klokka for å bli klar til verdensmesterskapet i Sverige.
(©NTB)
World Cup 2021-2022
Kan gå glipp av Sölden-starten
17/10/2021 PÅ 10:06
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47