Aksel Lund Svindal (35) var eneste nordmann med super-G-seier i Kitzbühel fra tidligere, og viste nok en gang hvorfor han regnes som Norges kanskje største gullhåp foran OL i PyeongChang.
35-åringen suste inn til en overlegen seier i en amputert Kitzbühel-løype fredag ettermiddag, 0,50 sekunder foran Kjetil Jansrud – i løypen 35-åringen skadet seg stygt i for to år siden.
– Det har vært spesielt å komme hit nå, men det skal også sies at det nesten er mer spesielt å kunne være med å vinne renn igjen, for det var det jeg har jobbet mest for. Når man får det første beviset på at det går, så er det stort, men det er ganske digg, det her og, sa seierherren til NRK etter rennet.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 PÅ 07:04
For Jansruds del hadde han aldri tidligere vært på pallen i et super-G-renn den fryktede løypen, men leverte eg godt renn og snek seg i mål så vidt foran hjemmehåpet Hannes Reichelt, som til slutt endte på 4. plass. Landsmann Matthias Mayer tok 3. plassen.
Jansruds tid var såpass god at bare en mann kunne hamle opp med den, og da Lund Svindal satte utfor var det aldri noen tvil. 35-åringens målinger viste grønt nesten fra start til slutt, og Svindal kunne til slutt juble for karrierens 35. verdenscupseier.
– Den tiden til Aksel er så sterk. Han har utklasset resten av feltet, konkluderte NRK-ekspert Marius Arnesen.
Det ble et amputert super-G-renn i de østerrikske fjellene fredag. På grunn dårlig vær ble løypen betydelig redusert med en avslutning i Oberhausberg, et godt stykke over det opprinnelige målområdet hvor publikum befant seg. I tillegg ble rennet utsatt over halvannen time.
– Det var litt rart, for det var helt blikkstille der oppe. Det var ikke noe folk, så det var litt som å kjøre renn da vi var liten. Man måtte se reaksjonen til de som man kjente godt når man kom i mål, forklarte Svindal.
– I dag trengte ikke de første 30 sekundene å være så pene, men de måtte være raske, sa Svindal.
Aleksander Aamodt Kilde fikk det ikke til å stemme og endte til slutt på en 12. plass.
Lørdag er det klart for del to av Hahnenkammrennene når utfor står på plakaten.
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 PÅ 06:14
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58