– Jeg snakket med han for en halvtime siden, og han har det ganske bra etter forholdene. Han har fått en kakk i hodet og pådratt seg en hjernerystelse. Han har vondt i hodet, men kroppen har det bra. Han er ved godt mot, sa landslagslege Marc Strauss til NTB lørdag kveld.
Han la til at skadesituasjonen ikke er alvorlig for alpinisten.
– Nei, så han har hatt ganske flaks.
Sölden
Trosser smertene etter ulykken: – Helsa er litt sekundær
I GÅR PÅ 11:24

Hentet av helikopter

Saugestad var langt oppe i løypa da det skar seg. I en sving kom han sidelengs på skiene og falt stygt. Han ble liggende i sikkerhetsnettet, men etter omtrent fem minutter kunne man se at han hadde reist seg opp på egen hånd, meldte NRK.
Ytterligere 25 minutter senere ble han fraktet vekk i helikopter. Fallet førte til at rennet ble stoppet i nesten en halvtime.
– Vi har tatt en CT av hodet, rygg og nakke, og alt ser greit ut. Han blir på sykehuset i hvert fall til i morgen, så tar vi en ny vurdering på han da.

Uvisst

Ifølge landslagslegen er det vanskelig å si når Saugestad kan reise hjem fra Italia. På grunn av helsemessige regler for å fly kan det gå dager før han lander i Norge. Samtidig er det uklart hvor lenge han blir på sidelinjen.
– Det er vanskelig å si. Det kommer helt an på hvor fort symptomene går bort og hvor fort han kommer seg. Det er kroppen selv som bestemmer det, sier Strauss.
Saugestad falt stygt og pådro seg en hjernerystelse også i Kitzbühel forrige sesong.
(©NTB)
World Cup 2021-2022
Kan gå glipp av Sölden-starten
17/10/2021 PÅ 10:06
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47