Molde-alpinisten lå på tredjeplass foran finaleomgangen. Der gjorde hun noen småfeil og tapte en del tid. Tessa Worley forsvarte ledelsen og vant 30/100 sekund foran Slovakia-stjernen Petra Vlhová.
Det var 83 hundredeler mellom Mowinckel og den franske vinneren. Avstanden var på 29 etter første omgang. Sara Hector sørget for at den siste pallplassen ble svensk.
Tirsdagens plassering er Mowinckels beste i verdenscupen i storslalåm på nesten to år. Den siste tiden har det virkelig løsnet for 29-åringen etter to alvorlige kneskader. Oppturen skjer ett år ut i comebacket, og det lover godt foran OL i februar.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 KLOKKEN 07:04
Før jul tok hun sin første pallplass i verdenscupen på over 1000 dager. Da ble hun nummer to i super-G i franske Val d'Isère.
Mina Fürst Holtmann kjørte også for pallen etter en 7.-plass i første omgang, men en stor feil på toppen var nær å sende henne på innerski og ut av rennet. Bærum-alpinisten reddet seg så vidt inn og ble nummer åtte.
Utkjøring ble det derimot for Maria Tviberg. Hun lente seg innover ved en port og falt. Bergenseren var nummer elleve foran finaleomgangen.
Thea Stjernesund kjørte seg opp fra 29.- til 17.-plass.
Slalåm står på verdenscupprogrammet i Lienz onsdag.
(©NTB)
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 KLOKKEN 06:14
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 KLOKKEN 10:58